Espanyol

ELBA VERGÉS

SEGONA CAPITANA I DEFENSA DE L’ESPANYOL

“El patiment és el passat, ara estem il·lusionades”

“Tenim molta confiança i bones perspectives. Un club com l’Espanyol no es pot permetre patir com els últims anys”

“Ara estem fent coses que abans no aconseguíem fer”

Objectius? La lliga és llarga, el rendiment i les sensacions ens diran a què podem aspirar, però no ens posem límits

Elba Vergés (Barcelona, 1995) és una de les veteranes de l’actual plantilla. Ningú millor per valorar aquest inici de lliga, en què l’Espanyol té l’objectiu de deixar enrere una temporada de malson. La segona capitana de l’equip blanc-i-blau repassa el present i les perspectives de futur que ens presenta aquest remodelat Espanyol que ha canviat de tècnic i ha incorporat Raquel Cabezón com a directora esportiva.

Després de mesos d’inactivitat ja tenen ganes de competir?
Sí. En tenim moltes ganes, ara només esperem que les bones sensacions de la pretemporada tinguin resultat, amb un bon inici de lliga.
Quin Espanyol ens trobarem després de dos anys complicats?
La nostra mentalitat és mirar cap endavant. El patiment és el passat, ara estem il·lusionades. Tenim molta confiança i bones perspectives. Hem millorat moltes facetes del joc. Ara arribem molt més a dalt i aquesta és una part del joc en què el tècnic posa molta atenció.
Quin és l’objectiu marcat per a aquesta temporada?
És evident que un club com l’Espanyol no es pot permetre patir com els últims anys. Nosaltres som les primeres que no volem passar aquest tràngol. Volem deixar aquest sentiment enrere. Més enllà d’això, estem capficades a rendir al màxim. Afrontar cada partit com l’últim i amb mentalitat guanyadora. Aquesta és la idea. Després, si podem quedar tan amunt com sigui possible i ser a la copa de la Reina, millor. Però el nostre rendiment i les sensacions ens diran a què podem aspirar, però no ens posem límits. Hem de visualitzar el pròxim partit com si fos l’últim i amb aquesta mentalitat anar creixent.
El partit de l’estrena és contra l’Atlético, un tast complicat.
La lliga és molt competitiva i cap partit serà fàcil. La nostra força passa per pensar que cada partit serà contra un equip de la talla de l’Atlético i amb aquesta mentalitat sortirem més fortes. És un inici difícil però ens ha d’importar més com ho fem nosaltres.
Han fet aquest canvi de xip respecte a la temporada passada?
No podem viure del passat i hem après moltes coses, però ara afrontem aquesta temporada amb il·lusions renovades. Ara estem fent coses que la temporada passada no aconseguíem fer.
Quines coses han canviat respecte al curs anterior?
Ara som un equip que arriba amb més facilitat a l’àrea contrària i això ens permet tenir una fluïdesa ofensiva que abans no teníem i és un punt clau.
I com l’afecta, el nou tarannà ofensiu de l’equip, a una defensa com vostè?
Mirem més la porteria contrària i això t’obliga a prendre més riscos en defensa, però el compromís de tot l’equip en defensa no es negocia i totes les jugadores ho tenim ben clar.
Com li prova amb el nou tècnic, Rubén Casado?
Ell ha arribat amb les idees molt clares; de fet, el club està implementant des de la base un nou model de joc fins al primer equip. S’està fent un projecte de joc identitari i particular de l’Espanyol. El Rubén encaixa molt bé en aquesta filosofia i estem molt contentes amb el seu treball.
Com és la relació de Raquel Cabezón amb el primer equip?
Notem el seu escalf. És present en tots els entrenaments i està predisposada a ajudar-nos en el que calgui. Es nota que és una dona que ha viscut el futbol femení i aporta molts aspectes de millora.
Com ha vist els nous fitxatges?
S’han integrat molt bé i dins del camp es nota que venen a aportar, i no els podem recriminar res. Sumen en positiu.
Com és això d’estrenar capitania? Se sent més observada?
No he canviat la meva manera de ser i la meva relació amb les companyes és la mateixa. El fet de portar el braçalet no em canviarà. De fet, soc de les que pensen que totes hem d’actuar com si fóssim capitanes.
Nota que el futbol femení està agafant més volada?
El canvi és notable i es veu com cada any hi ha millores. Enguany tenim un conveni que s’ha de complir i cada passa és un petit triomf. El futbol femení no té sostre, però hem de seguir lluitant per aconseguir condicions millors de cara al futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.