Espanyol

La fiscalia trenca la norma

Xenofòbia. Denuncia dos aficionats de l’Espanyol pels insults racistes a Iñaki Williams. És la primera querella per delicte d’odi en un camp de futbol i podria crear jurisprudència

La fiscalia de delictes d’odi de Barcelona s’ha querellat contra dos aficionats de l’Espanyol pels insults racistes al davanter de l’Athletic Club Iñaki Williams durant el partit jugat a l’RCDE Stadium el 25 de gener passat. El coordinador de delictes d’odi i discriminació de la fiscalia de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, detalla en el seu escrit que diversos aficionats van cridar “uh, uh, uh, uh” durant el canvi de Williams, “onomatopeia que imita el so emès pels micos i que, com és públic i notori, ha estat proferida en diverses ocasions per grups d’aficionats de diferents països per menyscabar la dignitat de futbolistes de raça negra”, diu el fiscal. La documentació de la fiscalia també explica que el jugador, en ser substituït del camp de joc, “va rebre d’un sector de la graderia crits de menyspreu amb la indubtable intenció d’humiliar-lo i lesionar la seva dignitat per motius racistes”.

El que és nou de la situació és que es tracta de la primera querella que el servei de delictes d’odi de Barcelona ha presentat per insults racistes en una graderia d’un camp de futbol contra un jugador. Un canvi clar de registre i de norma d’actuació. Un moviment que pot revolucionar aquestes accions en un futur pròxim si s’acaba considerant culpables els dos aficionats i creant jurisprudència. Ara el cas és al jutjat d’instrucció número 2 de Cornellà de Llobregat, que ja ha admès la querella i obrirà diligències.

Williams, satisfet

El davanter de l’Athletic es va mostrar satisfet, ahir, amb la decisió de la fiscalia. “Estem en una societat en la qual ha d’haver-hi canvis i aquest n’és un. Estic molt content amb la fiscalia que s’ha querellat contra els individus que em van ofendre amb insults racistes”, va dir a través de les xarxes socials. Williams considera que la fiscalia va fer “un pas molt important”.

L’Espanyol, després de saber el moviment de la fiscalia, va reiterar la seva rotunda condemna contra qualsevol mena d’acte racista. Una condemna que ja va fer pública al gener i que va tornar a fer visible ahir en un comunicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)