El Girona perd a Vellecas i s’allunya del ‘play-off’ (2-1)

El Girona veu com s’escapen bona part de les opcions de disputar el play-off després de la derrota d’aquest vespre al camp del Rayo Vallecano (2-1) en un partit molt igualat que s’ha decidit per detalls i decisions arbitrals polèmiques. Els gironins s’han avançat amb un gol de Santi Bueno, però els madrilenys han capgirat el marcador i ara tenen sis punts més que el Girona i la diferència de gols particular a favor.

El Girona ha arrencat molt endollat el partit i ha disposat de bones oportunitats en els primers minuts per obrir el marcador. En la més clara, quan no s’havien jugat ni dos minuts, Yan Couto ha controlat sol dins l’àrea però ha xutat al ninot. Després de la intensitat inicial el partit s’ha anat tranquil·litzant i el Rayo ho ha aprofitat per fer un pas endavant i començar a gaudir de bones arribades que, això sí, Juan Carlos ha resolt sense gaires problemes. Quan millor estaven els locals, però, ha arribat el gol del Girona, i és que Santi Bueno ha rematat de meravella una falta lateral penjada per Gumbau i ha superat Dimitrievski per marcar el 0-1 (36’). La reacció dels madrilents, però, ha estat rapidíssima, i és que només dos minuts després Comesaña ha aprofitat el refús de Juan Carlos després d’un remat de cap d’Antoñín per marcar a plaer el gol de l’empat.

En la segona part el duel ha tingut alternatives constants, i és que els dos equips han sortit a buscar la victòria que els hi permetia fer un pas de gegant cap als seus objectius. Tot i que uns i altres han trepitjat àrea sovint, les ocasions no han estat ni de bon tros tan clares com en la primera part, i és que els nervis també han provocat més d’una imprecisió en els metres finals. Quan no estava passant absolutament res sobre el terreny de joc Isi Palazón, que feia molt poc que havia entrat al camp, ha recollit una pilota a la frontal i ha engaltat un xut imparable que, després de tocar el pal, ha fet pujar el 2-1 al marcador (75’). Minuts després el col·legiat ha xiulat un penal a favor del Girona per mans, però el VAR li ha fet corregir la decisió al considerar que eren en posició natural –en la primera part hi havia un més que possible penal sobre Arnau en el que el que el VAR no ha entrat. En els últims minuts el Girona ha buscat l’empat en un parell d’accions de Sylla, però no ha trobat porteria.