Girona

Un espectacle majestuós

El Girona ofereix un recital el dia que Montilivi torna a obrir les portes al públic i destrossa l’Almeria amb un 3-0 que el deixa molt a prop de la final per pujar a primera

L’arrencada és idíl·lica (2-0 en 5 minuts) i el nivell en atac i en defensa de tot el partit, per emmarcar

GIRONA 3 ALMERIA 0

GOLS:1-0 (2’) Yoel Bárcenas. 2-0 (5’) Yan Couto. 3-0 (65’) Mamadou Sylla.ÀRBITRE:Muñiz Ruiz, del col·legi gallec.VAR:Arcediano Monescillo.Targetes grogues:a Juanpe (52’), Franquesa (54’), del Girona; i a Balliu (27’), Ramazani (30’), Makaridze (85’), de l’Almeria.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC: 1.022 espectadors a Montilivi, en el primer partit amb afició a la graderia després de 452 dies. GIRONA: Juan Carlos Santi Bueno Juanpe
Arnau Yan Couto
Gumbau
Ibra Kebé (64’) Cristóforo
Terrats (80’) Monchu Franquesa
Aday (80’) Yoel Bárcenas
Nahuel Bustos (80’) Mamadou Sylla
Pablo Moreno (88’)
RESTA DE CONVOCATS: Ortolá (p.), Bernardo, Samu , Calavera, Valery, Luna i Pau Víctor
ALMERÍA: Makaridze Balliu
Maras
Samu (46’) Chumi Akieme De la Hoz Morlanes Ramazani
Juan Villar (74’) Carvalho
Aketxe (46’) Lazo
Corpas (65’) Sadiq
RESTA DE CONVOCATS: Fernando (p.), Buñuel, Schettine, Petrovic, Centelles, Robertone, Villalba i Ivanildo

No es podia preveure, ni en el millor dels somnis, un escenari tan idíl·lic. El resultat és espectacular i la manera d’aconseguir-lo, majestuosa. Hi havia elements per ser optimista, començant per la confiança que ha donat al Girona l’acceleració contundent fins a arribar a la zona noble i el fet de ser a la fase d’ascens sense la pressió de l’anterior edició. S’hi va afegir ahir el retorn del públic a Montilivi, tot i que costava d’empitjorar la gestió feta des de Madrid per acabar autoritzant, tard i malament, la presència de 1.500 aficionats –no s’hi va arribar– a l’estadi. Per pocs que fossin i repartits que estiguessin, els espectadors van vibrar i van fer vibrar. Ben envoltat, el Girona va fer un recital tan absolut i integral que costa de trobar precedents comparables en un partit sencer, i encara més de la transcendència d’una fase d’ascens a primera. L’Almeria, un rival potentíssim, en qualitat i en quantitat, va ser una joguina en mans d’un equip que va oferir un espectacle. Carregats de confiança, els de Francisco es creuen capaços de tot. I en una cita en què teòricament apareix la tensió i la pressió, van menjar-s’ho tot. No corrien, volaven. No pressionaven, assaltaven. Ni amb el resultat molt a favor no van fer un pas enrere. Sempre endavant, per alimentar un somni que cada cop és més a prop. D’entrada, la final és a tocar, perquè només una ensorrada difícil de preveure dissabte hauria d’espatllar l’accés a la final.

L’arrencada va ser fabulosa. L’equip no havia marcat en tota la lliga abans del minut 6, i ahir ho va fer en el segon i hi va tornar en el cinquè. I amb varietat. Primer, l’estratègia, l’altre gran tresor que ha trobat el Girona en la millor fase del campionat. L’esquerra de Gumbau és una mina, i qui ho va aprofitar ahir va ser Yoel Bárcenas, que no seria el rematador de cap més amenaçador. El panameny, que probablement va jugar el seu últim partit abans d’anar-se’n amb la selecció, va brillar com mai. Va ser protagonista també del segon, en una combinació magnífica amb Sylla i Yan Couto, que va sorprendre tothom apareixent a l’àrea petita. El 2-0, que ni el VAR va frustrar, feia esclatar Montilivi. I, tot i haver fet tanta feina en pocs minuts, els gironins no van fer un pas enrere. Envalentits, van mantenir molt alta, intensa i ovacionada des de la graderia –que sempre hi ajuda– la pressió a l’Almeria, que no atrapava res. El ritme d’uns i altres no tenia res a veure. Els locals van tenir a prop el tercer, en una altra aparició a dins l’àrea de Yan Couto, que va combinar amb Gumbau i va fer un xut que Makaridze va treure (19’). Alliberat, desencadenat, el Girona era l’amo i senyor. Amb pilota, buscant fer mal pels carrils, i sense, amb una generositat col·lectiva i efectiva en l’esforç. I tot plegat, sense Cristhian Stuani, que per lesió no era ni suplent.

La primera notícia d’Umar Sadiq a l’àrea va trobar una intervenció fenomenal de Juan Carlos, tot i que l’assistent havia marcat fora de joc. Els andalusos van buscar alguna acció ràpida en la recta final del primer període, però el Girona va estar atent. Com Franquesa, en l’última jugada abans del descans.

Rubi va fer dos canvis al descans, però l’Almeria no va poder alterar el guió del partit. El grau d’atenció, concentració i responsabilitat dels blanc-i-vermells era altíssim. Amb el 2-0, un gol dels andalusos capgirava molt les coses, i hi va haver un moment que els de Rubi semblaven fer el pas endavant, entre altres coses perquè al Girona li començava a costar mantenir el mateix to en la pressió, i quan no hi arribava el rival trobava espais. Com en una gran acció de Ramazani que no va trobar Lazo per poc (59’). Francisco va posar més capacitat física al mig (Ibra per Gumbau). El millor aire, però, va ser el 3-0. Yoel Bárcenas, en mode superheroi, va assistir d’esperó Sylla, que no va perdonar (65’). En ple festival, Ibrahima va tenir el quart a prop. L’Almeria va trigar a refer-se De fet, ni s’hi va posar. O no s’hi va poder posar, pel compromís defensiu de tots els locals, començant per Sylla. Imperial en defensa, el Girona va tornar a deixar la porteria a zero. I Juan Carlos ni tan sols va haver de fer cap més intervenció. Ni en el temps afegit, perquè l’Almeria no se’n va sortir ni a la desesperada.

No està tot fet –el Girona va quedar eliminat pel Saragossa després d’un 0-3 a La Romareda–, però el recital d’ahir va merèixer la volta d’honor dels jugadors per reconèixer l’ajuda del públic. Van ser pocs, però no podrien haver gaudit més.

PER COMENÇAR

Yoel marca l’1-0 en una falta (2’) i Yan Couto fa el segon (5’) en ple èxtasi a l’estadi

COM AVIONS

Valent i intens, l’equip pressiona molt amunt i deixa sense arguments el rival

TOT SURT BÉ

Quan semblava que tocaria patir, Sylla fa el 3-0 (65’) assistit per un Yoel en mode heroi

MOLT ENCARRILAT

L’equip de Rubi no fa pessigolles ni a la desesperada i el Girona ho té tot de cara

MINUT A MINUT

2’ Falta que penja Gumbau al cor de l’àrea i Bárcenas connecta una bona rematada de cap que Makaridze toca, però no prou per evitar l’1-0.
5’ Yoel la posa en profunditat per a Sylla, que arriba a la línia de fons i fa una passada de la mort per a Yan Couto, que marca el 2-0 a plaer. 17’ Arribada d’Akieme que la posa dins l’àrea petita per a Sadiq, que no controla per molt poc.
20’ Paret entre Yan Couto i Gumbau que deixa el brasiler sol, però no pot superar Makaridze.
36’ Juan Carlos evita el gol de Sadiq en l’un contra un, tot i que el col·legiat acaba xiulant un fora de joc mil·limètric que potser no ho era. 40’ Bona jugada d’Akieme que acaba Lazo amb un misto dins l’àrea.
59’ Gran jugada de Ramazani, que assisteix Lazo, que no arriba a marcar a plaer per ben poc. 63’ Aketxe xuta des de casa seva i va molt desviat de la porteria de Juan Carlos.
65’ Yoel Bárcenas aprofita una pilota morta per assistir amb l’esperó Mamadou Sylla, que es queda sol i marca el 3-0 davant de Makaridze. 69’ Ibra Kebé prova el xut des de la frontal, però la toca un defensa i surt desviat per molt poc.
89’ Bustos rep a la banda, s’interna i busca un xut amb rosca que gairebé sorprèn Makaridze.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)