El Girona viu un nou drama a Montilivi i es queda sense l’ascens a primera (0-2)

El Rayo ha marcat els dos gols en una mala primera part dels gironins, que tampoc han aprofitat la superioritat numèrica en l’última mitja hora

El Girona s’ha quedat una vegada més sense l’ascens a primera després de viure un nou drama a Montilivi. Els gironins només havien d’empatar, o fins i tot perdre 0-1 o 1-2, per fer bo l’1-2 del camp del Rayo de l’anada, però han pagat caríssima una primera part horrible, que ha acabat amb un 0-2 en el marcador que el Girona no ha pogut capgirar en la segona, ni jugant més de mitja hora amb un home més.

L’inici de partit ha estat un malson pels gironins, que han sortit excessivament nerviosos i han topat amb un Rayo que, com en l’anada, ha sortit desbocat a buscar el gol. A més, els madrilenys han guanyat la partida tàctica, i és que amb tres davanters ràpids a davant –Álvaro García, Andrés Martín i Isi– ha descol·locat la defensa blanc-i-vermella. El 0-1 no ha tardat a arribar. Emiliano Velázquez ha enviat una pilota llarga a l’esquena de la defensa i ha trobat Álvaro García, que ha fet un grandíssim control i ha superat de vaselina a un Juan Carlos que s’havia quedat a mitja sortida. Els minuts següents han estat un calvari pel Girona, perquè la sensació de patiment ha estat constant. De fet, Juan Carlos a punt ha estat de regalar el segon cinc minuts després quan s’ha embolicat amb la pilota als peus dins l’àrea, però per sort el Rayo no ho ha aprofitat. Els de Francisco eren incapaços de trobar la manera d’entrar al partit, però quan han pogut allargar una mica les possessions ha semblat que igualaven les forces, i és que el Rayo tampoc ha tingut cap ocasió claríssima. En el 45’ el Girona fins i tot ha pogut marcar l’empat en una acció a pilota aturada, però Luca Zidane ha aturat el remat forçat d’Arnau. En l’acció següent entre Yan Couto i Cristóforo s’han embolicat en la sortida de pilota, Trejo ha recuperat a tres quarts i ha assistit a Álvaro García, que dins l’àrea ha tingut calma per esperar l’arribada del mateix Trejo, que davant Juan Carlos s’ha estat a punt d’embolicar però ha acabat trobant la manera de superar el porter i marcar el 0-2.

En la segona part el Girona ha canviat la cara amb l’entrada de Terrats i Samu Saiz. Ha guanyat protagonisme des de l’inici i Yoel Bárcenas ha tingut una bona ocasió en el 54’, però ha xutat massa centrat. Dos minuts després el guió ha canviat del tot, i és que Emiliano Velázquez ha vist la segona groga per una falta sobre Terrats i el Rayo s’ha quedat amb deu. Amb superioritat numèrica i l’entrada de Stuani el Girona ha aconseguit fer un pas endavant per tancar el Rayo a la seva àrea. Stuani i Sylla han tingut les primeres ocasions, però el partit ha estat impossible que tingués ritme per les constants pèrdues de temps dels visitants, i és que si s’han jugat 15 dels 45 minuts ja és tot un èxit –i només s’han afegit 6 minuts. En els últims minuts el Girona ha demanat un penal per mans de Saveljich, que existien i eren infinitament més clares que les de Nahuel Bustos que van anul·lar el gol de l’anada. Varón Aceitón, des del VAR, ha considerat que no hi havia res, indignant del tot els gironins. L’última ocasió del Girona ha arribat en el 94’, però Sylla amb poc angle no ha pogut trobar porteria.