Espanyol

Darder: “La covid ens afecta a tots; no és excusa”

El migcampista de l’Espanyol Sergi Darder ha valorat la situació de l’equip, l’allau de positius en el futbol espanyol i el partit de divendres al camp del València.

El retorn

“Pràcticament no hem parat. Han estat pocs dies. Tornem amb moltes ganes d’acabar bé l’any; tant de bo puguem passar el 31 amb la família després d’una victòria. M’espero un partit complicat, el València és un equip incòmode. A més de la seva base, és un equip intens i sabem el que ens espera.”

Casos de Covid

“Pot afectar a tots els equips. I no només la Covid. És com quan tens una lesió o una persona que està malalta. Hi hem de conviure. Pot afectar, però a tothom. No és una excusa per nosaltres. No ens hem queixat quan tenim cinc lesionats i no ho farem ara.”

Entrenaments individualitzats

“Si ja ho vam viure i ho vam superar, hi hem de tornar. Som professionals i no ens podem queixar. Som empleats que venim a fer la nostra feina. Ens toca un partit complicadíssim, però qui no vol jugar aquest tipus de partits? Volem guanyar, que és el que ens toca fer a fora.”

S’hauria de suspendre la jornada?

“No em correspon a mi. Si em diuen que he de parar, ho faré. Però l’equip està centrat a treballar i jugar.”

Què suposaria acabar amb 26 punts?

“Moltíssim. Sabem que hem fet una primera volta, i un bon any 2021. Soc autocrític i sempre ho podem fer millor, però ha estat un any molt bo. Primer, amb l’ascens, després de moments complicats. I la primera volta, després de tornar a primera, que no és fàcil guanyar partits. Hem fet una sèrie de punts importants. Acabar amb 26 punts seria bestial. Seria per nosaltres el millor possible. Seria molt bo, i després tenim una segona volta il·lusionant també.”

Balanç del 2021

“Ha estat bo. Millorable, però em quedo amb la part positiva, que era tornar l’equip a primera divisió. No era fàcil i ho vam fer. I hem fet una primera volta per ser optimistes. L’equip competeix bé i a sobre té marge de millora. Espero una segona volta bona.”

La dificultat de Mestalla

“Hi ha pocs equips que han guanyat els grans, i nosaltres ho hem fet. Anirem a guanyar, com fem sempre. L’últim partit a fora no vam estar bé, però en altres sí i no hem aconseguit la victòria. Tant de bo arribi a Mestalla.”

El mal balanç a fora

“Tots volem guanyar a fora, però si guanyes tots els de casa també estaràs amunt. És un aspecte que hem de millorar, però tampoc és normal fer la quantitat de punts que hem fet a casa. Si millorem petits detalls, perquè no cal un gran canvi, i perfeccionar coses, tenim un salt que ens donarà moltíssim.”

Més còmodes tenint la pilota o sense?

“Som un equip que ens adaptem a tot. Hem fet bons partits en què no ens tocava dur el pes del partit, i altres que l’hem tingut gairebé tot i ens hi hem adaptat bé. Si ho donem tot, tindrem moltes possibilitats de guanyar. Si no, no tindrem res a fer.”

Doble pivot o mitjapunta?

“Des que va arribar Vicente Moreno, ell va creure en mi sense que jo hi cregués. Em va posar de pivot i li estic agraït. Quan un entrenador et fa millor jugador, només pots estar agraït. Tothom pot jugar de tot. Si em posen de porter, també ho faria. Malament, però ho faria. Em sento més còmode al doble pivot, sobretot per la nostra manera de jugar. A vegades també d’interior. Ell m’ha donat la possibilitat de jugar-hi, però estic disposat a jugar on sigui i amb bona cara.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)