Espanyol

Que la festa sigui blanc-i-blava

Espanyol. Els de Vicente Moreno visiten el Madrid (16.15 h, Movistar LaLiga) amb l’objectiu de sumar tres punts que certifiquin la permanència i evitin que els blancs siguin campions avui

Quan acabi el partit d’aquesta tarda al Santiago Bernabéu (16.15 h) hi haurà festa grossa. Pot ser del Madrid, que només necessita sumar un punt per guanyar la lliga matemàticament, o bé de l’Espanyol, que si guanya certificarà virtualment la permanència i aconseguirà un fet històric com guanyar els dos duels de lliga contra el conjunt blanc. I és que la victòria per 2-1 a l’RCDE Stadium encara és ben present en la memòria dels blanc-i-blaus. “Estadísticament guanyar els dos partits al Madrid no és fàcil que passi, però guanyar aquell dia ens demostra que si hi creus i cuides tots els detalls és possible”, comentava ahir en la prèvia el tècnic blanc-i-blau. Vicente Moreno.

L’objectiu de l’Espanyol és claríssim. El fet d’evitar que el Madrid sigui campió avui no el preocupa, al conjunt blanc-i-blau, i encara menys en una lliga virtualment sentenciada. Però el que no té discussió és la necessitat de sumar tres punts per segellar la permanència com més aviat millor i evitar qualsevol ensurt. “El Madrid ha de certificar el títol i nosaltres la permanència. Són coses que es veuen fetes, però fins que les matemàtiques no ho diguin això és futbol. És un partit important perquè ens dona aquesta oportunitat i ho hem d’intentar”, diu Moreno, que no es conforma amb un punt: “No firmo l’empat. Abans de començar el partit sempre s’ha de pensar a guanyar, encara que sigui al camp del Madrid, i després ja veurem com van els 90 minuts.”

La realitat és que, per molt que el Madrid tingui l’oportunitat de guanyar la lliga davant la seva afició, no és un mal dia perquè l’Espanyol faci saltar la banca al Bernabéu. I és que els blancs arriben al duel pensant més en la tornada de les semifinals de la Champions de dimecres contra el Manchester City, després del 4-3 de l’anada, i això podria fer que Ancelotti fes rotacions. A més, la llista de baixes, sobretot en defensa, és llarga, i no hi seran ni Alaba, ni Militão ni Nacho, a més de Hazard, Bale i Jovic. “No escollim la situació que envolta el partit i que puguin ser campions. No saps si és millor o no. La realitat és que juguem contra un gran equip i que en qualsevol escenari sempre és un rival difícil”, deia Vicente Moreno, que no podrà comptar amb els lesionats Keidi Bare, Óscar Gil i Pedrosa, que no va entrar en la llista de convocats a última hora, tot i que el tècnic de Massanassa, que no va donar pistes sobre el sistema, ja havia avisat que hi hauria alguna baixa no esperada.

24 Partits guanyats 10

6 Partits empatats 9

3 Partits perduts 14

69 Gols a favor 37

29 Gols en contra 45

LA PRÈVIA

El partit a casa ens demostra que si hi creus i cuides tots els detalls és possible guanyar, tot i que fer-ho en els dos duels és molt difícil

AMB ROTACIONS

Ancelotti pot donar descans a jugadors clau pensant en el duel de dimecres contra el City
No escollim la situació que envolta el partit i mai saps si pot ser millor o pitjor per a nosaltres
Vicente Moreno
entrenador de l’espanyol
No firmo l’empat. Abans de començar el partit sempre penses a guanyar i és important per certificar la permanència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)