Espanyol

Comiat amarg a Marbella

Espanyol. L’equip de Diego Martínez cau en el darrer minut contra el Linense de primera FEF en un partit espès i que deixa pitjors sensacions que els anteriors duels dels blanc-i-blaus

Espanyol 0 RB Linense 1

ESPANYOL:Joan García (Lecomte, 46’); Omar (Rubén Sánchez, 46’), Calero, Cabrera (Simo, 66’), Oliván; Pol Lozano (Vini Souza, 66’), Keidi Bare (Darder, 66’), Villahermosa; Embarba (Melamed, 43’), Koleosho, Joselu (Carreras, 46’).LINENSE:De la Calzada, Loren, Morante, Delmonte, Connor, Masllorens, Alu, Koroma, Perdomo, Toni García, Nacho Heras. També van jugar: Varo, Jesús Muñoz, Gerard Oliva, Romero, López, Bola, Gómez, Mercado i Guti.GOLS:0-1 (89’) Gerard Oliva.ÀRBITRE:Domínguez Cervantes.PÚBLIC:160 espectadors al Marbella Football Center.

L’Espanyol va perdre (0-1) contra la Balompédica Linense en el darrer amistós de l’estada a Marbella. Les sensacions no van ser tan bones com contra el Lilla, es va veure un equip força espès. L’equip va tornar a quedar-se a zero contra un rival de categoria inferior i va encaixar el primer gol de la pretemporada. En l’apartat positiu, bons detalls dels més joves, com Koleosho, Omar i Rubén Sánchez.

La primera part no va ser gens positiva, amb un Espanyol poc reconeixible. L’equip no va optar per la pressió alta i va fer un pas enrere. No va patir gens en defensa, però va tenir menys la pilota i quan va tenir-la li va faltar atreviment i idees, sobretot en el joc interior. Més intenció per fora.

La més clara del primer temps va ser per a l’equip gadità. Disset minuts després de l’inici del partit, una pèrdua de pilota d’Embarba en sortida va acabar amb un xut al pal de Perdomo. Per a l’Espanyol, un potent xut llunyà de Pol i un intent de Joselu. Just abans del descans, un apunt negatiu: Embarba es va haver de retirar per unes molèsties, i va ser substituït per Melamed.

Tres cares noves van sumar-se a Nico en el segon temps: Lecomte, Rubén Sánchez i Jofre Carreras. L’equip va fer un pas endavant. Més pilota, més ritme en la circulació i més confiança en sortida per progressar i acabar fent mal pels costats. Bons minuts de Pol i Villahermosa per dins, atrevits Rubén, Luca, Oliván i Melamed per fora.

Malgrat això, el tram final tampoc va ser positiu i el Linense ho va aprofitar per anotar el gol de la victòria, obra de Gerard Oliva. En el darrer minut de l’afegit, Carreras va tenir l’empat, però la seva rematada d’esperó es va estavellar al travesser. Accident de l’Espanyol i un partit més en el procés de preparació dels de Diego Martínez. Aquest quedarà entre els més discrets, res anormal en les pretemporades. Demà, el Brighton (16 h).

No volem perdre ni en la pretemporada. Han jugat bé i s’han tancat bé, però hem de millorar
Fernando Calero
DEFENSA DE L’ESPANYOL
Estic treballant per tenir protagonisme. Soc jugador de l’Espanyol, estic a mort amb l’equip i vull continuar millorant
El més important és la preparació i agafar minuts. L’esforç ha estat bo. Hem tingut fases bones, dolentes i regulars
En la segona part hem tingut més arribades, ha faltat ser més definitius en l’última passada
Diego Martínez
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL

RDT tampoc juga i Wu Lei podria tornar a la Xina

A.T.

L’Espanyol té diversos interrogants per resoldre en el mercat. Un dels actors principals és Raúl de Tomás, que manté una porta oberta a un traspàs aquest estiu. El màxim golejador blanc-i-blau continua sense jugar amb l’equip de Diego Martínez. Tampoc ho va fer ahir, en l’últim partit a Marbella. RDT s’entrena a un ritme inferior que el dels companys, com també Vilhena, per haver-se incorporat més tard.

Un altre davanter que tampoc ha participat en els partits de l’estada a Marbella és Wu Lei. El xinès, de fet, té molts números de deixar el conjunt blanc-i-blau. El club i el futbolista estan valorant la possibilitat de tornar al seu país. El Xangai SIPG, el seu anterior club, vol repescar-lo, ell ho veu de bon ull pel poc protagonisme que ha tingut a l’RCDE Stadium, i a l’Espanyol l’operació li permetria alliberar massa salarial per afrontar més moviments.