Espanyol

Un final amb rancúnia

Espanyol. El club blanc-i-blau acomiada Raúl de Tomás en un curt comunicat, però amb una indirecta a les xarxes socials. El jugador respon carregant durament contra l’entitat periquita

El serial més preocupant de l’estiu es va resoldre ahir mateix quan l’Espanyol va anunciar a primera hora del matí en un breu comunicat de només dues línies que havia arribat a un acord amb el Rayo Vallecano per tancar el traspàs de Raúl de Tomás.

Molts aficionats periquitos van respirar alleujats per haver trobat una solució a aquest conflicte, que tant sí com no havia d’incloure la desvinculació del jugador madrileny del club blanc-i-blau, després que ell mateix deixés clar amb la seva actitud que el seu desig era posar punt final a l’etapa a Cornellà.

La corda s’havia tensat tant des de la pretemporada que el simple fet d’imaginar que RDT s’havia de quedar a l’Espanyol perquè no hi havia ofertes convenients per a totes les parts provocava molta angoixa entre els seguidors, ja que seria un problema difícil de gestionar i, a més, perjudicava directament la imatge i l’economia del club.

L’Espanyol, però, no ha sortit indemne d’aquest enrenou, ja que la política adoptada havia estat ocultar la veritable situació, tot i que la realitat era més visible cada dia que passava. Tant l’entrenador, Diego Martínez, com el director esportiu, Diego Catoira, havien parlat públicament de De Tomás sempre adduint una lesió per no entrenar-se amb els companys.

El cas RDT ha conclòs, tot i que les ferides estan molt obertes i ara els malentesos han vist la llum en forma de picabaralla en què els dards van d’un costat a l’altre. L’entitat blanc-i-blava es va mostrar molt sòbria en l’anunci de l’adeu del que fins fa poc era la referència periquita, però va llançar una pulla a Twitter amb una frase que deia “Per sobre de tot i de tothom”, acompanyada d’una foto de l’escut i l’afició de l’Espanyol.

La resposta del davanter madrileny no es va fer esperar. En un ampli comunicat penjat a les xarxes socials, Raúl de Tomás va acusar l’entrenador i el director esportiu de “voler expulsar-lo de l’equip”. “Ells deuen tenir les seves raons per haver-me arraconat i infravalorat. Tinc molt clar que la disciplina, la fidelitat i l’obediència són valors bàsics per a qualsevol esportista. Per això, acato sense cap crítica la determinació dels dos tècnics de no comptar amb mi en absolut”, va declarar RDT.

Amb un to clarament de molèstia, el davanter expressava: “Aquells que s’han aprofitat del meu silenci per engrandir els seus interessos personalistes de manera roïna i covarda, fent-lo servir també com a cortina de fum per tapar una gestió directiva desafortunada, haurien de respondre dels seus actes sense parapetar-se darrere meu.” Finalment, Raúl de Tomás va tenir un record afectuós per a l’afició i es va definir com a “periquito fins al moll de l’os”.

Traspàs al Rayo

L’Espanyol, que s’embutxaca 8 milions d’euros amb les variables a part per la venda d’RDT, ha decidit que tots els seguidors que ho desitgin poden canviar la samarreta de l’onze per una de nova. El davanter madrileny torna al Rayo Vallecano, club en què es va consolidar a primera divisió, i signa per quatre temporades. De Tomás va arribar a l’Espanyol en el mercat d’hivern de la temporada 2019/20 i ha marcat 44 gols.

ELS DARDS D’RDT

Aquells que s’han aprofitat del meu silenci haurien de respondre dels seus actes sense parapetar-se darrere meu
La disciplina, la fidelitat i l’obediència són valors bàsics. Per això, acato la determinació
Raúl de Tomás
JUGADOR DEL RAYO VALLECANO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)