Espanyol

Remuntada convincent

Copa. L’Espanyol va recórrer a l’èpica per segellar el passi a vuitens contra un Celta que, a voltes, va ser superior. Preocupació per l’estat físic de Darder, que va marxar tocat de Cornellà

Espanyol 3 Celta 1

ESPANYOL:Joan García, Rubén Sánchez (Óscar Gil, 46’), Cabrera, César Montes, Brian Oliván, Vini Souza, Expósito, Roger (Melamed, 46’), Lazo (Aleix Vidal, 46’), Braithwaite (Darder, 73’; Calero, 114’) i Puado (Joselu, 80’).CELTA:Marche, Kevin Vázquez (Hugo Mallo, 58’), Aidoo, Unai, Tapia (Beltrán, 46’), Carles, Luca (Williot, 91’), Óscar, Cervi (Javi Galán, 91’), Gabri Veiga (Iago Aspas, 58’) i Paciência (Larsen, 58’).GOLS:0-1 (15’) Paciência.1-1 (54’) Puado. 2-1 (97’) Darder. 3-1 (118’) Melamed.ÀRBITRE:Martínez Munuera (col·legi valencià).T.G.:als locals Roger, Souza, Aleix Vidal, Cabrera i Melamed; als visitants Kevin, Tapia, Beltrán, Aidoo, Larsen i Óscar.T.V.:a Marchesín, del Celta.PÚBLIC:18.821 a l’RCDE Stadium.

Gir de guió espectacular, el que es va viure ahir al vespre a Cornellà. L’Espanyol va lluitar en l’enfrontament de setzens de copa contra el Celta amb el mateix sentiment del qual va presumir dissabte passat al Camp Nou, i va tornar a treure a la llum un caràcter que aquesta temporada semblava ocult per capgirar un resultat que ben aviat se li va posar en contra.

Diego Martínez va sorprendre d’inici amb la insòlita decisió d’alinear un equip amb molts suplents, i ho va pagar car en la primera part. Un gol matiner en el minut 15 va fer trontollar el pla de partit dissenyat pel tècnic gallec, i això que el club periquito va saltar al camp amb una bona predisposició. La pressió, però, era massa tímida i el Celta aconseguia fer circular la pilota de manera fluida. Els homes de Carvalhal, però, tampoc mostraven una gran superioritat i esperaven el moment idoni per sorprendre el rival evitant perdre els papers.

Una acció per la banda esquerra de Luca de la Torre va acabar amb la diana de Paciência, a passi magistral d’Óscar cap a l’àrea petita. La posició del portuguès va agafar despistat el nou fitxatge blanc-i-blau César Montes, que no va tenir uns primers minuts de debut gaire encertats. El mexicà es va posar l’equip a l’esquena, i això va fer que es despistés dels seus marcatges individuals.

Després del gol encaixat, els locals es van encongir i ningú no va posar dificultats a l’ordenada defensa gallega, que rebutjava totes les pilotes que l’equip blanc-i-blau s’obstinava a centrar. Només en els últims minuts abans del descans, l’Espanyol va recuperar la possessió de la pilota, gràcies a un Edu Expósito que va decidir agafar les regnes d’un partit que distribuïa el domini com un balancí.

L’entrada d’Óscar Gil, Nico Melamed i Aleix Vidal a l’inici de la segona part va aportar molt d’aire fresc, i l’Espanyol va començar a pressionar molt més a dalt. El primer premi el van recollir de mans de Puado en el minut 54, quan en el servei d’un córner va aconseguir rematar de cap i foradar la porteria gallega. A partir d’aleshores, l’equip blanc-i-blau va anar guanyant confiança i va anar creixent minut a minut, encara que sense rematar el resultat de l’eliminatòria durant el temps reglamentari.

Els canvis del Celta també van frenar la reacció dels periquitos i van provocar la pròrroga, tot i que el patiment no va tardar a desaparèixer. Darder va marcar el 2 a 1 en el minut 97, després de protagonitzar un contraatac combinat amb Aleix Vidal. La cirereta del pastís la va posar Melamed amb un xut des de fora l’àrea que Hugo Mallo, reconvertit en porter per l’expulsió de Marchesín, no va poder evitar. L’única mala sensació és la possible lesió de Darder, que va haver d’abandonar el partit per molèsties musculars. Diego Martínez es va mostrar content després del partit: “Volem compartir aquest moment amb els aficionats i començar l’any amb felicitat. És molt agradable per a tothom. L’impacte anímic del gol ens ha donat confiança i l’equip ha merescut la victòria.”

Eldenc-Athletic 21h
L’impacte anímic del gol ens ha donat confiança i l’equip ha merescut la victòria