Espanyol

Darder dona la victòria contra l’Elx en el temps afegit en un partit molt gris dels blanc-i-blaus (0-1)

L’Espanyol s’ha imposat per la mínima (0-1) a l’Elx, el cuer de la taula amb només una victòria, gràcies a una diana de Darder en el descompte (92’). Els blanc-i-blaus han anat durant els 90 minuts a remolc d’un equip que ha ofert molts més arguments per endur-se els tres punts, però la superioritat numèrica en els últims compassos del matx quan Carmona ha estat expulsat per doble targeta groga ha ajudat a decantar la balança. Ha estat un dia amb novetats en l’onze titular, començant per la porteria, on Pacheco ha debutat amb la samarreta blanc-i-blava en detriment d’Álvaro Fernández. Denis Suárez i Gragera, que ja havien disputat uns minuts en les anteriors jornades, també s’han estrenat com a titulars.

El duel entre dos dels equips que lluitaran fins el final per la permanència ha arrencat sense un clar dominador. Ambdós conjunts, molt tensos, sabent de la importància d’endur-se els tres punts, han sortit amb la idea clara de buscar la porteria rival, però els hi durava molt poc l’esfèrica. En el minut 3, Puado ha disposat de la primera ocasió clara del matx arribant tot sol a l’àrea rival, però s’ha precipitat i el seu xut ha marxat desviat. A partir d’aquí, els de Diego Martínez han intentat calmar el matx i sortir amb la pilota controlada, però al davant s’han trobat a un Elx que pressionava a dalt i que els posava en dificultats per arribar a camp contrari. En el minut 7, ha arribat el primer xut entre els tres pals del conjunt il·licità de les botes de Gumbau, que Pacheco ha atrapat molt segur sota pals. El porter blanc-i-blau ha tornat a ser transcendental poc després refusant una rematada de cap que ha salvat amb unes mans miraculoses. L’Espanyol ha respost amb una altra ocasió claríssima des de dins l’àrea de Denis Suárez, que Roco ha salvat sobre la mateixa línia de gol. Després d’uns minuts amb el joc aturat per un fort cop al cap a Brian Oliván, el partit s’ha reprès amb males sensacions per l’Espanyol. L’Elx s’ha trobat més còmode sobre el terreny de joc, transitant i trobant espais amb certa facilitat davant una defensa molt poc compacte i sòlida. Els de Pablo Machín ho han aprofitat per assetjar la porteria defensada per Pacheco, però sense encert en els metres finals. En el minut 35, Del Cerro Grande ha anul·lat un gol als blanc-i-blaus per fora de joc de Puado. En els últims compassos, l’Elx, amb un joc molt ofensiu, ha fet patir de valent als periquitos, que s’han salvat gràcies a la poca contundència en la rematada final i a les bones intervencions de Pacheco. Amb ocasions clares pels dos conjunts, però sense materialitzar-ne cap, s’ha arribat al descans amb l’empat a 0 inicial.

La segona meitat ha començat amb el mateix guió que el primer temps, amb alternatives i ocasions pels dos equips. La primera més clara l’ha tingut Puado en el 52’, amb una rematada potent i rassa que ha salvat Badia amb els dits de la mà. Tot i això, a l’Espanyol li ha continuat costant Déu i ajuda sortir des del darrere amb la pilota controlada, mentre que els locals, valents en la pressió, aconseguien instal·lar-se a camp rival i arribar amb molt perill. De fet, Pacheco, el gran protagonista del partit, ha tornat a evitar el gol amb dues grans intervencions amb les rematades de Gumbau i Ponce. En el minut 81, Carmona ha estat expulsat per doble targeta groga. Amb un home més sobre la gespa, l’Espanyol ha aconseguit tancar per moments els de Pablo Machín a la seva àrea, i Óscar Gil ha tingut el gol arribant des del darrere, però la seva rematada l’ha desviat Palacios. En el descompte, ha arribat el gol de la victòria i que ha fet embogir els 400 periquitos que han viatjat fins al Martínez Valero. Darder, des de la frontal, ha engaltat un xut per enviar l’esfèrica a l’escaire, impossible per Badia. Victòria in extremis i importantíssima per continuar vius.