Espanyol

Actuació competitiva, però insuficient

Espanyol. Els blanc-i-blaus planten cara al Madrid en un partit en què s’avancen amb un golàs matiner de Joselu, però acaben sucumbint a les dianes de Vinícius, Militão i Marco Asensio

Real Madrid 3 Espanyol 1

REAL MADRID:Courtois, Carvajal, Militão, Nacho, Kroos (Ceballos, 74’), Modric (Asensio, 72’), Camavinga, Valverde, Tchouameni (Rüdiger, 74’), Vinícius (Álvaro, 90’), Rodrygo.ESPANYOL:Pacheco, Óscar Gil (Pierre-Gabriel, 69’; Aleix Vidal, 84’), Cabrera, Joselu, Darder, Vini De Souza, Gragera (Denis Suárez, 75’), Braithwaite, Montes, S. Gómez (Melamed, 85’), Rubén Sánchez (Puado, 75’).GOLS:0-1 (8’) Joselu. 1-1 (22’) Vinícius. 2-1 (39’) Militão, 3-1 (93’) Asensio.ÀRBITRE:Figueroa Vázquez.T.G.:Cabrera. Vinícius, Óscar Gil, Ceballos, Carvajal.T.V.:Cap.PÚBLIC:59.872 espectadors al Santiago Bernabéu.

L’Espanyol ha aconseguit aquesta temporada sortir viu d’estadis on molt pocs equips poden presumir d’haver puntuat. La victòria per la mínima a San Mamés, o els empats al Metropolitano o al Camp Nou en són els exemples. És per això que els de Diego Martínez arribaven al Santiago Bernabéu no en el millor moment de joc i sensacions, però sí amb la màxima convicció i ambició per endur-se un resultat positiu que els permetés agafar més oxigen en una part baixa de la taula molt ajustada. Això es va palpar des del xiulet inicial. Els blanc-i-blaus van sortir en tromba, pressionant molt endavant, recuperant pilotes i mirant la porteria contrària sense pensar-s’ho dos cops. Aquesta embranzida inicial es va traduir en un golàs ben matiner, obra de Joselu, després d’una gran assistència de Rubén Sánchez. Havien fet el més difícil: marcar un gol al feu madrileny. Feia gairebé nou anys (17 de maig del 2014) que els blanc-i-blaus no ho feien. Després d’uns vint minuts per somiar, amb més ocasions clares per ampliar l’avantatge, els errors defensius i la qualitat del rival els van tornar a la realitat. El Madrid es va despertar i va aconseguir capgirar el marcador abans d’arribar al descans amb les dianes de Vinícius i Militão. En el temps afegit va aparèixer Asensio per fer el 3-1 definitiu. Si bé és cert que l’equip dirigit per Carlo Ancelotti va ser superior en moltes fases del partit, també ho és que els periquitos van saber lluitar i arribar vius fins al final. No n’hi va haver prou. Un any més, ja en són 27, els blanc-i-blaus van marxar amb les butxaques buides del Bernabéu. Els periquitos van encadenar la segona derrota consecutiva, i ara toca continuar patint en un tram decisiu de campionat.

Inici frenètic

Diego Martínez va apostar ahir per una defensa de quatre amb la novetat de Leandro Cabrera al lateral esquerre, Gragera al mig del camp i Rubén Sánchez a la banda dreta al davant d’Óscar Gil. L’Espanyol va sortir sense complexos i aviat van tenir un parell d’aproximacions abans de fer el primer gol del duel. En una transició ràpida, Rubén Sánchez va fer una passada a l’espai guanyant l’esquena a Camavinga perquè Joselu obrís el marcador amb un xut que es va colar per l’escaire (8’). La predisposició per buscar el segon era total, i van arribar amb insistència a la porteria defensada per Courtois. D’aquest possible 0-2 es va passar a l’empat. En el minut 22, Vinícius es va inventar una gran jugada individual per enviar l’esfèrica amb un xut potent i col·locat al fons de la porteria. Abans de marxar als vestidors, Militão va capgirar el marcador amb una rematada de cap després d’una centrada amb l’exterior de Tchouameni.

Després de la represa, l’Espanyol va intentar sense èxit empatar, i el Madrid els va acabar castigant amb un tercer gol, obra de Marco Asensio, en el temps afegit.

FI A LA SEQUERA

Joselu va posar fi a una ratxa de nou anys que l’Espanyol no feia cap gol al Bernabéu

ELS VESTIDORS

Hem estat dins el partit fins als últims deu minuts. Hem fet un gran esforç i és la línia a seguir
Joselu
jugador de l’espanyol

MÉS CONTRATEMPS

Estem frustrats per no haver puntuat, però en aquest tipus d’enfrontaments els errors penalitzen molt. L’equip ha sortit a guanyar
L’equip ha competit molt bé, amb un nivell de concentració molt alt
Diego Martínez
entrenador de l’espanyol
Pierre-Gabriel va haver de demanar el canvi després de sentir una punxada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)