Espanyol

Un Espanyol sense idees cau derrotat contra el Celta (1-3)

L’Espanyol no aixeca cap. Després de les derrotes contra el Valladolid i el Madrid, avui ha caigut contra el Celta per 1 a 3, amb gols de Gabri Veiga (26’), Iago Aspas (45’) de penal i Carles Pérez (82’). Gragera ha maquillat el resultat en el 86’. Amb aquest resultat, els blanc-i-blaus són setzens amb 27 punts, un per sobre el descens, a l’espera dels últims resultats d’aquesta jornada.

En els primers compassos, l’Espanyol ha intentat fer-se amb el domini del joc, fent-se amb la possessió de la pilota i mirant ràpidament cap a la porteria rival. De fet, ben aviat, Braithwaite (2’) ha tingut la primera oportunitat amb un xut ras i potent que ha marxat lleugerament desviat pel pal dret de la porteria defensada per Iván Villar. El Celta també intentava colpejar, però al davant s’estava trobant a un equip ben plantat i seriós en defensa. Després d’uns minuts de tempteig i sense un clar dominador, els gallecs han tingut la primera ocasió a pilota aturada amb un d’esperó de taló de Iago Aspas que a punt ha estat de sorprendre a Pacheco. L’Espanyol era el que més ho intentava, arribant sobretot per la banda dreta, però faltava una última passada definitiva que permetés disposar d’una ocasió clara i obrir la llauna. En el minut 26 ha arribat el gerro d’aigua freda. Quan ningú s’ho esperava, els gallecs han trenat un gran contracop, guanyant l’esquena de tots els defenses, i que ha culminat Gabri Veiga, lliure de marca, amb un xut des de dins l’àrea que s’ha colat per tot l’escaire i ha significat el 0 a 1. Tot i que semblava que el gol havia deixat tocat als periquitos, al final han estat els locals els que han buscat amb insistència el gol de l’empat en els últims instants de la primera part. N’han tingut de clares, com un xut de Denis Suárez des de dins l’àrea. Quan millor estaven els de Diego Martínez, ha arribat un altre cop duríssim per al quadre català. En el minut 43, Cabrera ha fet caure a Carles Pérez dins l’àrea, i l’àrbitre no ha dubtat ni un segon a xiular pena màxima. Iago Aspas, des dels onze metres, no ha fallat i s’ha arribat al descans amb el 0 a 2 al marcador.

A la represa, Diego Martínez no ha volgut esperar ni un segon per fer el primer canvi. Puado ha entrat en el lloc de Cabrera buscant més pólvora ofensiva. Tot i això, han estat els visitants els que han estat més a prop de fer el tercer amb ocasions per De La Torre i Seferovic. Després d’aquest inici, els blanc-i-blaus han fet un pas endavant, assetjant constantment la porteria rival. Joselu, en el 59’, ha tingut la més clara fins aleshores, però inexplicablement l’esfèrica no ha acabat entrant al fons de la xarxa. Els periquitos ho intentaven, però sense idees en els metres finals. La pilota cremava, i Diego Martínez demanava calma i cap. En el minut 80, l’estadi ha quedat gelat amb el tercer gol del Celta, obra de Carles Pérez. Part de l’afició, desesperada per la imatge que estava mostrant el seu equip, ha anat desfilant del camp. Aquests s’han perdut l’últim gol del matx, i que ha caigut pels blanc-i-blaus. Gragera ha maquillat el marcador en el 86’.