Espanyol

Lluita d’obligacions

El Girona i l’Espanyol s’enfronten a Montilivi en un partit ple de tensió per la dinàmica que viuen tots dos equips (tres partits sense vèncer)

Els gironins no es volen acostar al pou i els periquitos lluiten per allunyar-se’n

Quinze dies donen per a molt. L’aturada de seleccions ha permès a tots els equips recuperar forces i preparar de la millor manera possible les últimes dotze jornades de lliga, en què s’acabarà de definir el destí de tots. La lluita que promet ser més emocionant, sense cap mena de dubte, és la de la permanència, i avui Montilivi hi tindrà un paper determinant amb el duel entre el Girona i l’Espanyol (14 h, DAZN). Un duel català que ja de si mateix promet emocions fortes, però que avui tindrà molts components especials i un ambient esplèndid.

La situació en què es troben els dos equips és força igual, ja que el Girona i l’Espanyol van arribar a l’aturada lluny del seu millor moment. Lògicament, les conseqüències d’aquestes males dinàmiques han estat molt diferents. El Girona arriba a la cita amb una situació molt més favorable perquè manté cinc punts de coixí respecte a la zona de descens, mentre que l’Espanyol veu l’abisme molt a prop amb només un punt més que el València i l’Almeria, els equips que ara baixarien a 2a divisió A. Per tant, mentre que una victòria permetria al Girona obrir un forat més que considerable perquè podria dormir vuit punts per sobre la zona de descens, per a l’Espanyol una victòria és pràcticament una obligació si no vol acabar la jornada instal·lat al pou, cosa que fins i tot podria posar en perill la continuïtat de Diego Martínez a la banqueta espanyolista.

Conviure amb la pressió

En vista de la situació dels dos equips, no hi ha dubte que qui aconsegueixi gestionar millor les emocions i afronti el partit amb menys dubtes farà un pas molt important per endur-se el triomf. En aquest sentit el Girona hi té un punt a favor, perquè el factor camp pot tenir un paper determinant per a un equip que fins ara sempre s’ha trobat molt còmode jugant a Montilivi i que té un estil de joc molt definit al qual renuncia en comptadíssimes ocasions.

En el Girona no hi seran per lesió Yangel, Aleix Garcia, Callens, Ibra Kebé ni Joel Roca, mentre que per l’Espanyol són baixa també per lesió Oliván, Keidi Bare, Pedrosa i Gori, i per sanció Cabrera.

OCASIÓ GIRONINA

Si guanyen, els de Míchel podrien dormir a vuit punts del descens directe a segona A

OBLIGACIONS

L’Espanyol ha de sumar els tres punts si no vol tornar a caure en plaça de descens

Yangel va silenciar el camp

En la primera volta, al RCDE Stadium, el Girona va començar sent superior i un gol de Toni Villa (32’) va fer justícia en la primera part pels de Míchel. En la segona part, però, l’Espanyol va fer ajustos tàctics amb l’entrada de Puado, va ser millor en línies generals i va capgirar el marcador amb les dianes de Puado (51’) i Joselu (77’). Però al Girona li va quedar temps per a una empenta final, en què Yangel Herrera va marcar el 2-2 (85’) i va silenciar l’afició periquita.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)