Espanyol

La sentència definitiva

Espanyol. La derrota contra el Girona condemna Diego Martínez. El club vol Luis García com a relleu

L’etapa de Diego Martínez en l’Espanyol es tancarà de manera imminent. La derrota a Montilivi contra el Girona, la quarta consecutiva, ha estat una llosa massa pesant dins el club blanc-i-blau, que havia allargat el crèdit del tècnic fins que passés l’aturada de seleccions. L’ensopegada en el derbi, però, deixa l’Espanyol vorejant el descens. Ara mateix empata a 27 punts amb l’Almeria, primer equip en zona vermella, però aquesta nit el conjunt periquito podria caure-hi de ple si el València guanya contra el Rayo a Mestalla (21 h).

L’Espanyol ha jugat amb foc al llarg de tota la temporada, però la situació és més límit que mai, amb el final del curs cada vegada més a prop i sense marge d’error. L’equip està a punt de cremar-se, i la millor manera d’intentar virar el rumb és amb un canvi d’entrenador. La decisió de fer aquest canvi estava en mans del president, Chen Yansheng, i s’ha de fer oficial avui mateix. Diego Martínez deixarà el club blanc-i-blau sense ni tan sols haver completat un dels dos anys estipulats en el seu contracte. I és que el gallec va firmar fins al 2024, però l’aventura a Cornellà-el Prat acabaria tot just deu mesos després de l’anunci de la seva arribada.

Els números de Diego Martínez amb l’Espanyol són dolents, amb 27 punts de 81 possibles i només tres victòries a l’RCDE Stadium, allà on l’equip s’havia fet fort en altres temporades. Les últimes setmanes han estat encara més complicades, amb els retrets de l’afició i la imatge dels jugadors demanant perdó després dels partits. “No surten les coses. No estem bé i hem de fer un pas endavant. Fa temps que ho diem i no som capaços de fer-lo”, deia el capità, Sergi Darder, en acabar el duel a Montilivi. El temps s’està acabant i un canvi de director d’orquestra podria ser la tecla per revertir la dinàmica, si bé l’Espanyol ja té la mala experiència de la temporada 2019/20, la del descens. David Gallego, Pablo Machín, Abelardo i Rufete. Quatre figures que no van poder capgirar la situació.

Luis García, el favorit

El club volia evitar aquests canvis constants, però ara és inevitable. L’escollit dins l’entitat per actuar com a revulsiu és el de Luis García. Jugador de l’Espanyol entre el 2005 i el 2011, una època daurada amb la consecució de la copa del 2006 i la final de la UEFA del 2007, actualment està dirigint el Real Madrid C. Un emblema sobre la gespa que ara podria ser un heroi des de la banqueta evitant el descens de l’Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)