Espanyol

L’Espanyol guanya, contra el Getafe, la primera final (1-0)

L’Espanyol ha guanyat la primera final del tram final del curs. Ho ha fet contra el Getafe que no ha pogut tombar la defensa local. L’equip se situa amb 31 punts i veu la salvació a 2 punts quan falten 6 partits per jugar.

Els primers quaranta-cinc minuts el conjunt de Luis Garcia ha estat superior al de Bordalás. Ja s’ha començat a veure quan Nico Melamed ha posat a prova a Pacheco en dos xuts. Els blanc-i-blaus han estat molt actius per banda i a través d’atac ràpid han pogut materialitzar el primer gol.

Els madrilenys han arribat dues vegades comptades, però no han pogut xutar a porteria gràcies a un Pacheco molt atent i ràpid que ha tret una pilota al minut 18 a Portu.

L’equip cada cop se sentia més còmode i ha portat la iniciativa dels últims 20 minuts de la primera. A l’equador, els catalans han tingut una doble ocasió que David Sória ha tret sota pals. Primer de Braithwaite que ha aprofitat una errada dels dos centrals visitants i, en segon lloc, Melamed que ha guanyat la segona jugada. Els bons minuts de l’Espanyol anaven a més i Joselu ha estavellat un xut al pal, però l’acció no valia per fora de joc.

Quan més ho mereixia i ho perseguia, el conjunt periquito ha pogut obrir la llauna de penal. L’acció de mans d’Aleñà ha estat revisada pel VAR i Joselu ha transformat al minut 37. L’afició que emplenava el RCDE Stadium ha celebrat el gol i el partit ha arribat al descans amb la victòria per la mínima.

A la represa, el joc s’ha reactivat amb la mateixa intensitat a les àrees. Sobretot l’Espanyol ha sigut el que portava la iniciatava amb un Melamed actiu. El Getafe, a través de Duarte amb el cap, ha efectuat el primer remat que ha sortit un pam fora de la fusta.

El conjunt madrileny ha començat a estirar les seves línies i ha trobat els seus homes de referència, sobretot Ünal que ha posat verí a les jugades amb xuts des de la distància. Entre tot aquest creixement blauet, els de Luis García també han generat molta sensació de perill a través del contracop i les transicions ràpides. La més clara ha estat de Melamed que no ha pogut dirigir bé la pilota amb el cap una centrada milímetrica de Pedrosa.

El tècnic local ha mogut el seu equip, donant més físic al mig del camp amb Vinicius i, posteriorment, tornar a posar Brian Oliván a l’esquerra. L’afició l’ha ovacionat. En el tram final de partit, Darder s’ha posat el granota de treball i ha dirigit els atacs en un matx que no estava trencat. Al RCDE Stadium s’ha viscut uns minuts finals de nervis i tensió.

El partit s’ha endurit i l’àrbitre ha perdonat la vermella a Latasa per un cop de colze a la cara de Sergi Gómez. El partit s’ha aturat durant cinc minuts per atendre a un aficionat que ho necessitava. Ha estat Pachecho qui ha avisat al col·legiat i les assistències de l’staff local han anat de pressa cap a la graderia. Després de 6 minuts de patiment, l’Espanyol ha celebrat un triomf vital a casa contra el Getafe, un rival directe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)