Espanyol

Darder, l’ànima de l’equip blanc-i-blau

Espanyol. El ‘mag d’Artà’ va recuperar a Vallecas la seva millor versió i l’espanyolisme es torna a aferrar a la permanència a falta de tres jornades crucials

Qui ho havia de dir. Fa una setmana, amb la derrota contra el Barça a l’RCDE Stadium, tothom donava per mort l’Espanyol. No només per la situació extremadament delicada en què quedaven els blanc-i-blaus en la classificació, sinó també pel nefast joc que van mostrar al terreny de joc. Una setmana després, el que es veia negre ara s’ha tornat de color gris. La victòria a Vallecas deixa el conjunt entrenat per Luis García a només un punt de la salvació, que marca el Getafe. No es veien tan a prop de sortir del descens des del primer cap de setmana d’abril, quan es va disputar la jornada 27 de lliga i van perdre contra el Girona per 2 a 1.

Diumenge, contra el Rayo, van fer el més difícil. Sortir victoriosos en un partit a vida o mort trencant una ratxa de sis duels consecutius fora de casa perdent. L’artífex d’aquest triomf no va ser ningú més que Sergi Darder. El capità blanc-i-blau va tornar a sortir al rescat, amb una actuació descomunal. Seu va ser el primer gol del matx, i en el minut 59, amb taules en el marcador, va estavellar un xut potent i col·locat al pal després d’un eslàlom impecable en què va rebre dues faltes. Nico Melamed va estar atent al refús per enviar la pilota al fons de la xarxa. Dos gols que van donar tres punts d’or i que permeten al conjunt blanc-i-blau recuperar la il·lusió per la permanència. Les llàgrimes de Darder amb el xiulet final reflectien la tensió viscuda i el que s’estan jugant en cada partit. I és que el marge d’error s’ha esgotat. De fet, el quadre català no depèn de si mateix per ser equip de primera la temporada que ve. L’esperança passa per guanyar els tres duels que queden i esperar que els rivals directes, el Getafe i el Valladolid, no puntuïn.

L’Espanyol rebrà demà (22 h) l’Atlético, un dels equips més en forma del campionat; visitarà el València diumenge (19 h), i tancarà la lliga el 4 de juny contra l’Almeria. Tres partits en dues setmanes que determinaran el futur de l’equip i de la institució. En cap d’aquests duels serà fàcil sumar. Tots aquests rivals es juguen coses en aquest tram final decisiu de lliga. L’Atlético lluita pel segon lloc de la taula, mentre que el València (13è, amb 40 punts) i l’Almeria (14è, 39), ara en una situació còmoda, voldran evitar qualsevol sorpresa.

FORA DE CASA

A Vallecas van posar fi a una ratxa de sis derrotes consecutives

EL CALENDARI

Demà reben l’Atlético, diumenge visiten Mestalla i acaben amb l’Almeria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)