Espanyol

No es donen per morts

Espanyol. Els blanc-i-blaus es queden a les portes de la remuntada, igualant un 0 a 3 en contra en 15 minuts, i se situen a tres punts de la salvació quan només en queden 6 en joc

Espanyol 3 Atlético 3

ESPANYOL:Pacheco, Óscar Gil (Aleix Vidal, 55’), Cabrera, Calero (Vini Souza, 46’), Denis Suárez (Edu Expósito, 56’), Puado (Braithwaite, 78’), Joselu, Sergi Darder, Brian Oliván (Pedrosa, 78’), Nico Melamed, César Montes.ATLÉTICO:Grbic, Giménez, De Paul (Barrios, 77’), Koke (Kondogbia, 88’), Griezmann, Correa (Martín, 78’), Molina, Saúl, Witsel, Carrasco (Reguilón, 88’), Hermoso.GOLS:0-1 (21’) Saúl. 0-2 (44’) Griezmann. 0-3 (46’) Carrasco. 1-3 (64’) Montes). 2.3 (76’) Joselu. 3-3 (79’) Vini Souza.ÀRBITRE:Melero López.T.G.:Aleix Vidal, Grbic, Vini Souza, Martín, Giménez.T.V.:Cap.PÚBLIC:25. 822 espectadors a l’RCDE Stadium.

L’Espanyol es va quedar a les portes d’aconseguir una victòria crucial per continuar viu en la lluita per la permanència. L’empat contra l’Atlético, després d’un esforç titànic de tots els jugadors blanc-i-blaus, igualant un 0 a 3 en contra en 15 minuts, només serveix per continuar allargant l’agonia. Les victòries del Getafe i el Valladolid, dos rivals directes a la part calenta de la taula, situen l’equip blanc-i-blau en una situació extremadament delicada, quan només queden dos partits per disputar-se. Els periquitos tenen a tres punts la salvació. Un abisme, tenint en compte que només queden sis punts en joc.

Amb un Atlético que arribava amb nombroses baixes i sense una de les seves màximes referències ofensives, Álvaro Morata, l’Espanyol va sortir en tromba. Només començar el matx, ja va disposar de dues ocasions clares, amb rematades de Nico Melamed i Puado, que va aturar sota els pals Grbic. El conjunt matalasser, però, va demostrar per què és el millor equip de la segona volta de la lliga. En la primera arribada perillosa, no va perdonar. Passada mil·limètrica d’Hermoso cap a Saúl, i aquest, escorat a la banda, engalta un xut potent i creuat per superar Pacheco en el minut 21 de partit. Galleda d’aigua freda a l’RCDE Stadium. Els periquitos, molt intensos en totes les facetes del joc, estaven dominant i tancant el rival a la seva àrea. L’últim que s’esperava era un gol del conjunt dirigit per Simeone. Després d’aquesta diana, els blanc-i-blaus van continuar insistint, amb molt bones oportunitats per a Darder, Puado i Joselu. Però en el desenllaç de la primera part, el futbol va tornar a ser cruel amb els periquitos. Encara es va obrir més la ferida amb un gol de Griezmann després d’un contraatac mortal.

Després de la represa, semblava esvair-se tota esperança amb el tercer del quadre madrileny, que va venir de les botes de Carrasco (46’). Després d’uns minuts acabant d’assimilar el cop rebut, els de Luis García van capgirar el partit com un mitjó. César Montes va posar emoció fent pujar al marcador l’1 a 3 amb una rematada de cap a la sortida d’un córner (64’). Joselu, des del punt de penal (76’); i Vini Souza (79’) van aconseguir igualar el partit, però no hi va haver temps per a més. Caldrà un miracle.