Espanyol

Luís García: “Ens hem aixecat bé de la derrota”

El tècnic de l’Espanyol analitza el partit de demà contra l’Sporting (21h)

Després de la derrota contra el Leganés que va fer perdre el lideratge a l’Espanyol, els blanc-i-blaus visiten demà El Molinón per enfrontar-se a un Sporting que encara no ha perdut cap partit com a local, i que busca assaltar les posicions d’ascens directe. El tècnic Luís García ha analitzat aquesta tarda el duel i quina és la situació de l’equip.

Les baixes

“Tenim la baixa d’omar, Pol i Roca, que són baixa, i la lesió de Keidi. La resta estan bé a l’espera de l’entrenament d’avui.”

Partit complicat

“Serà un partit molt bonic, segurament de primera divisió per l’ambient i el que transmeten ells a casa. És una de les millors plantilles per versatilitat, perquè et pot atacar de qualsevol manera. Serà un partit bonic i molt igualat. Haurem de fer moltes coses bé per guanyar, però crec que estem preparats per això.”

Les baixes al centre del camp

“Tenim les baixes de Pol Lozano i Keidi, necessitem gent i per mi la base és important. Que jugadors com Roger Martínez tinguin oportunitats serà perquè ho estan fent bé. És una opció clarament.”

La seqüela de Leganés

“L’altre dia va ser la primera vegada que ens van plantejar una línia de cinc i una de quatre, però vam generar ocasions. L’anàl·lisi sempre es fa independentment del resultat. Sempre és exhaustiu i aquesta autocrítica sempre hi és. Quan et passes d’aquesta autoexigència a vegades t’autodestrueixes. Hem de millorar, evidentment, perquè en cada jornada necessites fer més coses per guanyar, però ho estem fent. Cada partit ens han plantejat dificultats diferents i les hem resolt. Fem autocrítica i tenim una autoexigència adequada.”

Nascut a Oviedo

“És especial perquè torno a la meva terra a veure la família i a amics del passat, sense oblidar que el meu últim any i mig com a jugador el vaig fer a un equip de Gijón. Sóc d’Oviedo, però sempre he viscut ambients bonics a Gijón.”

Problemes físics

“Estan treballant molt bé. Les molèsties i lesions són normals, més quan s’acumulen molts partits. És la conseqüència de pensar més en el negoci que en el descans dels jugadors. Tots els jugadors que tenim entrenen al màxim nivell i el més complicat és escollir qui juga. Tenim una setmana intensa, amb viatges, i tots seran necessaris. Aquesta setmana i durant tota la temporada.”

La sanció a Keidi Bare

“Ho valoro com una cosa per aprendre. Ell sap que es va equivocar i que no pot passar, perquè es perdrà aquests dos partits i aquest error perjudica al col·lectiu. No ens hem de comparar amb els altres.”

L’Sporting

“Pot atacar de moltes maneres, pot defensar baix o pressionar... Pot fer moltes coses diferents. És un molt bon equip i no és casualitat que estiguin fent bé les coses i estiguin lluitant a dalt. A casa també tenen un ambient molt favorable.”

La clau

“Hem de tenir personalitat. Saber que hem de gestionar nosaltres el partit, ser forts, guanyar duels i ocupar bé els espais. Podríem estar una hora parlant del que hem de fer per guanyar el partit. Arribem molt ben preparats després d’una setmana molt bona d’entrenaments. L’equip s’ha aixecat molt bé de la derrota contra el Leganés i lluitarem cada partit al màxim.”

Pressa per pujar

“Jo no puc canviar l’opinió de la gent. Tothom diu el que sent. Vivim en un club que ha estat gairebé sempre a primera divisió, però tothom que coneix la segona divisió sap que no es puja fins al final. És un camí llarg i hem de tenir paciència i creure en el procés. L’equip està evolucionant, però encara queda molta millora. L’únic que sé fer és treballar i tenir il·lusió en el que fem. Aquestes ganes d’aconseguir l’objectiu no ens poden portar a la precipitació i a posar nervis a la plantilla, perquè els jugadors necessiten tranquil·litat.”

Defensa o atac

“El que és més fàcil és fer el que sents. Els meus equips no es tancaran al darrere esperant a veure què fa el rival. Jo busco anar endavant, atacar i ser vertical quan es pot. És cert que a vegades et pots descobrir al darrere, però treballem per millor això. Jo no em puc trair a mi mateix i entenc el futbol així. Evidentment has de defensar bé, però també hem millorat en això en les últimes sis jornades. En aquest sentit estic tranquil i tinc molt clar el camí, i el més important és que els jugadors també.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)