Espanyol

Miracle a Ipurua

Espanyol. Els blanc-i-blaus remunten contra l’Eibar amb dos gols en el temps afegit i se situen, quatre mesos després, en zona d’ascens directe

Eibar 2 Espanyol 3

EIBAR:Luca, Berrocal, Matheus, Aketxe (José Corpas, 82’), Tejero, Bautista (Sergio León, 82’), Stoichkov (Unai Vencedor, 89’), Rios Reina, Arbilla, Nolaskoain (Sergio Álvarez, 73’), Mario Soriano (Cristian, 89’).ESPANYOL:Pacheco, Sergi Gómez, Victor Ruiz, Cabrera, Puado, Keidi Bare, Pere Milla (Salvi Sánchez, 70’), Jofre (Keita Baldé, 70’), Aguado (Gastón, 89’), Braithwaite, El Hilali (Lazo, 84’).GOLS:1-0 (39’) Jon Bautista. 2-0 (65’) Peru Nolaskoain. 2-1 (77’) Braithwaite (p.). 2-2 (96’) Salvi. 2-3 (99’) Lazo.ÀRBITRE:Quintero González.T.G.:Als locals Etxeberria i Nolaskoain, i als visitants Óscar Gil i Lazo.PÚBLIC:6.194 espectadors a Ipurua.

Remuntada heroica de l’Espanyol a Ipurua per trencar una ratxa de cinc mesos consecutius sense guanyar a domicili i tornar a situar-se en posicions d’ascens directe. Cop sobre la taula gràcies a un miracle que encara ningú s’explica. I és que els blanc-i-blaus van ser clarament inferiors a l’Eibar, que va perdonar per moments una golejada. Els de Luis Miguel Ramis es van veure superats en totes les facetes del joc des del primer instant. Van entregar el protagonisme al rival i pràcticament no van generar res. Tampoc van estar bé amb l’esfèrica als peus. Dos errors individuals en la sortida de pilota van deixar en safata els dos gols del conjunt basc, obra de Jon Bautista (39’) i Peru Nolaskoain (65’).

Tot va canviar amb l’entrada de Salvi i Lazo al terreny de joc. L’aportació de la banqueta va ser decisiva. En els minuts finals, quan els blanc-i-blaus ja donaven el partit per perdut, va aparèixer Salvi per forçar un penal que transformaria Braithwaite (77’). Dissetè gol en aquesta temporada per al danès. Amb el 2-1 en el marcador, els periquitos gairebé no van generar perill. Semblava, doncs, que el partit acabaria així. Va ser en el temps afegit quan es va fer el miracle. Salvi va tornar a aparèixer en aquesta ocasió per fer el gol de l’empat, amb una centrada lateral que es va enverinar i va acabar al fons de la porteria (96’). Aquesta diana, celebrada per tota la banqueta blanc-i-blava, va esperonar l’equip, que poc després veuria com el somni, per com havia transcorregut el partit, de puntuar a Ipurua es faria realitat. Quintero González va afegir un minut més per la celebració de l’empat, i Lazo no va perdonar. Un córner favorable a l’Eibar va acabar amb una contra dels blanc-i-blaus, en què Tejero no va estar encertat a l’hora de refusar la pilota. Lazo, el més llest de la classe (99’), va situar el 2-3 definitiu.

El triomf es va celebrar com si es tractés d’un títol. No és per a menys. I és que són més que tres punts. L’Espanyol torna a trepitjar la segona posició –no ho feia des de la jornada 12–, prenent el lloc precisament a l’Eibar, a qui li han guanyat el goal average particular. Una remuntada èpica que apaga l’incendi, malgrat el mal joc, al voltant de la figura de l’entrenador i aporta tranquil·litat i pau a un grup de jugadors que veuen com tornen a entrar de ple en la lluita per l’ascens directe. Nit rodona per a l’Espanyol en un final de bojos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)