Esport i política

La UFEC demana al Govern espanyol que inclogui l’esport en el seu xec cultural

La UFEC ha demanat al Govern espanyol que inclogui l’esport en el seu xec cultural perquè no pot quedar-se fora de la iniciativa del Ministeri de Cultura i Esports. L’executiu de Pedro Sánchez regularà per decret les activitats que podran ser finançades a través del xec, tal com ha anunciat Miquel Iceta, Ministre de Cultura i Esports, entre les quals no hi figura, de moment, cap activitat del sector esportiu. “És una oportunitat que el sector no pot permetre’s perdre”, ha expressat Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. “Tractant-se del Ministeri de Cultura i Esports, el xec hauria d’incloure també les activitats esportives”, ha reblat Esteva.

La Covid-19 ha posat de manifest la importància de l’esport en la nostra societat. Perquè les persones que practiquen esport no només suposen un estalvi a la sanitat pública, sinó perquè estan més sanes i millor preparades per fer front a la covid-19. La pandèmia ha demostrat que l’esport és un servei essencial, però els llargs mesos de pandèmia han estat també especialment durs per al sector amb aturades i suspensions successives de l’activitat.

Encara avui, les restriccions que pateix l’esport estigmatitzen un sector que ha fet bé la feina. Des del principi del desconfinament, clubs i federacions han sabut oferir espais segurs per a la pràctica esportiva.

Mesura inclosa en el Pla Marshall

En plena pandèmia, de fet, el conjunt d’Unions de Federacions esportives Autonòmiques van presentar un document de mesures per a la recuperació del sector, el Pla Marshall de l’esport, que incloïa l’emissió d’un “xec esportiu”: una ajuda en forma de xec que permetés a tothom l’accés a pràctica esportiva. Una proposta que encaixa amb la finalitat i l’esperit de la del Govern estatal, que invertirà 210 milions d’euros a través d’un ajut directe de 400 euros a cada jove que compleixi 18 anys aquest 2022.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)