Esport i política

Queixes de les federacions pel registre d’entitats esportives

El registre d’entitats esportives genera maldecaps a clubs i federacions del país. La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha fet saber a la Secretària general de l’Esport i l’Activitat Física (SGEAF) la seva preocupació davant el malestar i les reiterades queixes dels clubs, federacions i entitats esportives catalanes en relació amb el funcionament del registre.

Segons recull la UFEC, el principal motiu de protesta és l’extrema lentitud del registre d’entitats esportives per donar resposta a les sol·licituds presentades. Per exemple, el retard en la inscripció de membres de la junta directiva bloqueja el funcionament de clubs i federacions. Hi ha casos en què els expresidents segueixen assumint les responsabilitats econòmiques, de representació i legals davant tercers fins a un any després d’haver deixat el càrrec per culpa d’aquesta demora del registre.

Un altre escenari greu és el relatiu a les eleccions federatives, ja que la no inscripció al registre impedeix que els presidents dels clubs puguin acreditar d’aquesta manera la vigència del seu càrrec.

Proposta temporal

La UFEC ofereix a la SGEAF la seva oficina d’atenció als clubs com a “solució temporal per descongestionar el registre d’entitats esportives”, amb la voluntat d’assumir funcions en col·laboració amb el registre per descongestionar-lo en moltes gestions. La UFEC ofereix servei d’assessorament als clubs des del 2015 i ha atès prop de 20.000 consultes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)