Esport i política

La UFEC i la UCEC reclamen els pagaments endarrerits a la Generalitat

Amb els eslògans “Fets, no paraules”, “L’esport reclama” o “Facin el favor de pagar”, la Unió de Federació Esportives de Catalunya (UFEC) i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) han condemnat avui en un acte que s’ha fet als jardins del Parlament de Catalunya l’endarreriment dels pagaments i tràmits administratius de la Generalitat de Catalunya que ascendeixen, expliquen, a més de 20 milions d’euros des de la temporada 2020-21. Els convocants han demanat “respostes al govern per gestionar amb eficiència i eficàcia els recursos públics i han reclamat que es dupliqui de forma real el pressupost destinat al món de l’esport, com va prometre la Consellera de presidència Laura Vilagrà en la seva intervenció al Parlament de Catalunya el dia 28 de juny del 2021”. “Les entitats esportives sense ànim de lucre demanem que es resolgui una situació d’impagament que provoca tensions molt crítiques de tresoreria, com el sobrecost de pòlisses o la impossibilitat de pagar proveïdors”, ha remarcat Jaume Domingo, president de la UCEC. “Aquesta situació ens obliga a treballar sense planificació, renunciant a determinades activitats esportives. També provoca la renúncia dels nostres esportistes a competicions internacionals, i fins i tot la impossibilitat de pagar a treballadors i treballadores”, ha subratllat Maribel Zamora, vicepresidenta de la UFEC i presidenta de la Federació Catalana de voleibol.

Gerard Esteva, el president de la UFEC, per la seva banda, ha reclamat fets i empatia: “Reclamem que el Govern compensi els imports que van retallar el 2021 sense justificació, però sobre tot que escolti les nostres peticions i ens doni resposta, cosa que no han fet en els últims anys”. “Les entitats esportives sense ànim de lucre reclamem que la Generalitat faci efectius els pagaments pendents des de la temporada 2020-21, que ascendeixen a més de 20 milions d’euros. I també que assumeixi el sobrecost provocat per aquest endarreriment”, ha demanat Patrícia Illa, regidora d’ensenyament i esports de l’Ajuntament d’Igualada.

La UFEC agrupa les 71 federacions esportives de Catalunya i representa 700.000 esportistes federats, mentre que la UCEC reuneix 43 consells esportius amb més de 250.000 llicències i treballa amb 734 administracions públiques i més de 4.000 entitats

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)