Esport i política

El sector reclama 20 milions al govern

Política esportiva. La UFEC i els Consells denuncien el deute i Esportcat diu que ha engegat “un canvi de cicle” i expressa divergència en les xifres

Amb els eslògans “Fets, no paraules”, “L’esport reclama” o “Facin el favor de pagar”, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) van denunciar en un acte als jardins del Parlament de Catalunya l’endarreriment dels pagaments i tràmits administratius de la Generalitat de Catalunya, que pugen, expliquen, a més de 20 milions d’euros des de l’exercici 2020/21. Els convocants van demanar “respostes al govern per gestionar amb eficiència i eficàcia els recursos públics” i van reclamar que es dupliqui el pressupost, “com va prometre la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, al Parlament el dia 28 de juny del 2021”.

Gerard Esteva, el president de la UFEC, va referir-se als fets i l’empatia: “Reclamem que el govern compensi els imports que van retallar el 2021 sense justificació, però sobretot que ens escolti i ens doni resposta, cosa que no ha fet en els últims anys.” “Demanem que es resolgui una situació d’impagament que provoca tensions de tresoreria”, va remarcar Jaume Domingo, president de la UCEC. “Ens obliga a treballar sense planificació, renunciant a activitats esportives. També provoca la renúncia a competicions internacionals i la impossibilitat de pagar a treballadors i treballadores”, va subratllar Maribel Zamora, vicepresidenta de la UFEC.

Resposta d’Anna Caula

La secretària general de l’Esport, Anna Caula, va explicar que el govern ha engegat un “canvi de cicle” augmentant i avançant els recursos al sector “com mai s’havia produït abans”. Caula va deixar clar que no es pot parlar de deute pendent amb les entitats i que “s’estan tramitant” les subvencions. Dels 37,65 milions d’euros destinats per acompanyar les federacions en les convocatòries relatives als anys 2020/21 i 2022, s’està tramitant expedients per un import de 2,6 milions (un 7% del total), que corresponen a justificacions pendents. Pel que fa als consells esportius, a finals de setembre es va abonar el 80% de la subvenció del present 2023, més de 4 milions, mentre que dels imports previstos per a les convocatòries dels anys 2020, 2021 i 2022, s’estan tramitant expedients per 1 milió (un 5% del total). La secretària va emfatitzar: “El sector esportiu ha patit molt i estem revertint retallades perquè remunti”, i va explicar que el govern ha augmentat els recursos “per primera vegada en la història” i “atenent les seves demandes”, coneixeran els imports que rebran per la temporada anterior i anticipadament la subvenció del curs 2023/24.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)