1a divisió

La crónica

La reunió amb Chen Yansheng

Ànims renovats

Quique va retreure al president que el club segueix cometent els mateixos errors del passat, però va sortir de la cimera amb optimisme i força

El tècnic va instar el president a escollir un portaveu per explicar la realitat del projecte

Dimarts a la tarda, Quique Sánchez Flores va estar reunit durant prop de tres hores a les oficines de la ciutat esportiva de Sant Adrià fins que va sortir de la instal·lació a les 21.30 h. El tècnic tenia al davant Chen Yansheng i el vicepresident Adolf Rousaud, i durant bona part de la reunió també hi va ser present el director general esportiu, Òscar Perarnau. El preparador va sortir satisfet de la trobada, en què va poder desgranar els problemes que s’ha anat trobant en l’any i mig que fa que és al club. Va tenir un cara a cara amb tots ells i els va explicar com veu l’estat actual del projecte i les coses que faria per millorar-lo per guanyar fluïdesa en les preses de decisions. El primer retret que el tècnic va fer al dirigent xinès va ser la inconcreció que existeix en els objectius de l’entitat i els va instar a que sortís algú del club a explicar al detall com i cap a on caminarà el projecte institucional. Quique Sánchez Flores els va argumentar que el club segueix comentent els mateixos errors del passat, quan Mauricio Pochettino estava a la banqueta. En certa mesura ell veu cert paral·lelisme amb la seva situació actual. Sent que tot el pes de donar la cara davant dels mitjans recau sobre les seves espatlles i que ningú de la directiva parla de manera clara i transparent. El tècnic els va traslladar que a partir d’ara no seguiria sent el portaveu del club en cap qüestió institucional i que només se centrarà en la parcel·la esportiva i en qüestions relatives al dia a dia. Va ser una conversa enriquidora per a les dues parts i per agafar impuls amb vista al final de la temporada. El tècnic va sortir de la reunió amb energies renovades i amb cert optimisme tot i la sortida de Javi Fuego.

Altres punts que es van posar sobre la taula van ser la necessitat de fer una gran venda. El nom d’Aarón Martín va ser el suggerit pel madrileny pel seu pes relatiu dins de la plantilla i es va tancar en banda a desprendre’s d’actius fonamentals i que configuren l’eix vertebrador de l’equip com David López i Gerard Moreno i també es va posar sobre la taula el perfil de futbolistes per substituir Javi Fuego. El possible traspàs del lateral esquerre va estar damunt la taula, i el tècnic sap que el club ha de vendre jugadors per poder créixer. De fet, aquesta estratègia ja estava en el pla director que es va traçar des que va arribar. Quique Sánchez Flores també va fer veure a Chen Yansheng que la parcel·la esportiva ha de tenir una paper primordial dins de l’organigrama del club per les especificats que té un equip de futbol i que té certs codis que no són els mateixos que una empresa com les que té el jerarca xinès en el seu hòlding.

La reunió també va servir per parlar dels sentiments de l’afició i de com està vivint aquest inici de projecte. El president no acaba d’entendre com el camp no s’acaba d’omplir i el tècnic els va explicar que els seguidors s’uneixen més quan es lluiten per coses importants o per evitar el descens. La grisor actual de la indefinició del projecte i estar en terra de ningú no ajuda a canviar la dinàmica de fredor social en què està instal·lat l’espanyolisme.

Un punt important de la reunió, al marge del retrets que es van fer els uns i els altres per com estava funcionant el projecte i del que van informar ahir, va ser relativa al moment emocional que viu el tècnic. Chen Yansheng estava molt interessat a saber si Quique Sánchez Flores es veia amb forces per acabar la temporada després que s’avortés la seva marxa a l’Stoke. El tècnic els va contestar que es veia amb ganes, com sempre, de treure el màxim de l’equip i fins i tot de seguir a l’entitat i complir la totalitat del seu contracte. La satisfacció del tècnic i de Chen Yansheng va ser total perquè es van poder dir les coses a la cara i va ser un diàleg constructiu. Ara quedarà esbrinar si en un futur pròxim el club comença a fer cas de les recomanacions del tècnic, començant per escollir un portaveu que expliqui els detalls del projecte com una mesura realista per no seguir creant més desafecció del club de cara al futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)