Internacional

Bèlgica va a la seva

Grup G. Els de Robert Martínez no afluixen i prenen el primer lloc a Anglaterra amb un golàs de Januzaj, per completar també el ple de 9 punts. En el quadre final, però, estaran al costat teòricament més difícil

Tant Bèlgica com Anglaterra ja havien fet bona part de la feina en les dues primeres jornades, sumant els 6 punts i aconseguint així la classificació per als vuitens de final amb molta solvència, i ahir només es jugaven ja la primera posició del grup. Un objectiu, però, que tenia el perill de quedar a la part teòricament més complicada del quadre final, amb la majoria de seleccions favorites a guanyar el mundial. És per això que havien sorgit algunes suspicàcies abans del partit respecte de quina podia ser l’actitud dels dos combinats, i més tenint en compte que empatats a punts i a gols, només les targetes grogues situaven momentàniament, a l’espera del que passés ahir a Kaliningrad, Anglaterra com la inquilina de la primera posició. Al final, no hi va haver especulacions i va ser Bèlgica la que va buscar més la victòria i la que va quedar a davant, gràcies a un golàs de Januzaj en els primers minuts de la segona part que li va permetre completar el ple de 9 punts, cosa que amb la fase de grups ja finalitzada, només han aconseguit dues seleccions més: l’Uruguai i Croàcia. Ara, els diables vermells s’enfrontaran en els vuitens de final al Japó –a quarts, el Brasil podria ser el seu rival–, mentre que Anglaterra se les heurà amb Colòmbia, tot i que en cas de passar l’eliminatòria, podria tenir un enfrontament a priori més accessible, contra Suècia o Suïssa. De moment, però, això sí que són només especulacions. I si no, que ho preguntin a Alemanya.

El que tenien clar tant Robert Martínez com Gareth Southgate era que el d’ahir, amb la classificació per a vuitens ja a la butxaca des de fa dies, no era un partit per arriscar. No se n’havien amagat en la prèvia, assegurant que estudiaven fer diversos canvis, i ho van confirmar a l’hora d’escollir les alineacions, amb nombroses novetats a totes dues files. A Bèlgica, només van repetir titularitat respecte de l’anterior partit dos jugadors, un d’ells Courtois –una de les grans novetats va ser Vermaelen, que va disputar els seus primers minuts en aquest mundial, fins que va ser substituït per Kompany, que també es va estrenar a Rússia–, mentre que pels anglesos, tan sols tres homes, també un d’ells, el porter, Pickford, van ser els únics que no van caure de l’onze. Dos dels màxims golejadors d’aquest mundial, doncs, Kane (5 dianes) i Lukaku (4), a la banqueta. I van ser els belgues els que es van adaptar millor a tantes variacions, ja que tot i que els de Southgate també van intentar crear perill, no se’n van sortir gaire i les millors ocasions només van ser per als belgues. Tielemans ho va intentar de lluny però va topar amb la bona resposta de Pickford, poc després, a punt van estar de marcar també els de Robert Martínez en una acció embolicada a l’àrea petita, i més tard era Fellaini el que va tenir a tocar el gol.

Sense gols al descans, només va fer falta que passessin cinc minuts del segon temps per veure el primer. Un bon gol, a més. L’autor va ser el davanter de la Real Sociedad Adnan Januzaj, que al vèrtex dret de l’àrea va driblar el seu marcador i va enganxar una rosca amb la cama dreta imparable per a Pickford. Un gol d’Anglaterra, però, hauria tornat a canviar les coses, i a punt va estar de fer-lo Rashford, però va disparar fora davant de Courtois. Cap al final, Mertens, acabat d’entrar, també va fer lluir Pickford, però el marcador ja no es va moure i va servir per confirmar que Bèlgica és una de les sensacions del mundial. Ara, però, l’espera el més difícil.

MOLTES NOVETATS

Tant Bèlgica com Anglaterra van reservar la majoria de les seves peces clau

PREMI JUST

Cap dels dos va especular però els belgues van protagonitzar les millors ocasions

A VUITENS, MÉS

Els ‘diables vermells’ jugaran contra el Japó i els anglesos, contra Colòmbia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)