1a femenina

Un títol incontestable

Copa Catalunya. L’aportació golejadora de les jugadores estrangeres del Barça va ser el fet diferencial del passeig que es va trobar el conjunt blaugrana en el cinquè trofeu consecutiu

barça 7 Espanyol 0

BARCELONA:Paños; Gili, Pereira, Mapi León, Melanie, Vicky Losada, Caldentey, Hamraoui, Duggan, Andonova i Martens.També van jugar:Tajonar, Jana Fernández, Leila, Aida Esteve, Armengol, Latorre i Andressa.ESPANYOL:Míriam, Inés, Carola Garcia, Baudet, Brenda, Julve, Llompart, Ainhoa, Paula Moreno, Ainhoa Marín i Torrodà.També van jugar:Mariajo, Solà, Estíbaliz, Del Estal, Paloma i Xènia.GOLS:1-0 (9’) Andonova. 2-0 (14’) Duggan. 3-0 (24’) Hamraoui. 4-0 (29’) Andonova. 5-0 (61’) Hamraoui. 6-0 (78’) Duggan. 7-0 (87’) Latorre.ÀRBITRE:Ainara Acevedo.T.G.:a Pereira, del Barça, i a Ainhoa López, de l’Espanyol.PÚBLIC:1.386 espectadors al Joan Capdevila de Tàrrega.

Tot i que ho havia promès, l’Espanyol no va oposar resistència en la final de la copa Catalunya i el Barça es va trobar un passeig cap al títol. Les blaugrana es van alçar amb el cinquè trofeu consecutiu gràcies a un triomf incontestable basat en l’aportació golejadora de les seves jugadores estrangeres, que marquen diferències. Els doblets d’Andonova, Duggan i la nouvinguda Hamraoui van destrossar el conjunt blanc-i-blau, que, en un model completament diferent, intenta créixer des de la base i formant el talent nacional –alguna d’elles, formada al futbol de base del Barça–. A llarg termini ja es veurà; a curt termini això té un preu i ahir va ser un 7-0.

De l’experiència del curs passat, en què l’Espanyol va plantar cara a algun gall de la primera divisió, l’equip en va treure que la clau per sorprendre era un esforç defensiu i que els minuts passessin amb celeritat pel rival. Però tot el pla se’n va anar en orris quan al cap de mitja hora de joc les blaugrana ja guanyaven per 4-0. El Barça va començar a combinar amb fluïdesa en el mig del camp i va trobar superioritats a tot arreu que es van traduir en una diana rere l’altra. Andonova va inaugurar el marcador amb un gran gol que va entrar pel fons de l’escaire. Toni Duggan va ampliar l’avantatge amb un servei precís a la base del pal i Hamraoui rematant amb la punta de la bota va fer el tercer gol. El quart va arribar amb un gol olímpic d’Andonova. Entremig, l’Espanyol es va acostar a la porteria de Paños amb un xut de Baudet que va sortir desviat. Les blanc-i-blaves ho intentaven en contraatacs ràpids que no van tenir l’efecte desitjat.

L’avantatge creix

A les blanc-i-blaves els quedaven 60 minuts per provar de reaccionar. I després del descans van sortir a l’atac aprofitant la velocitat de les seves jugadores de banda. En aquest punt de partit, la solidesa i organització defensiva del Barça es va imposar i les jugadores de l’Espanyol, desgastades físicament i mentalment, no es van poder acostar a la porteria rival. A més, a l’altra àrea, els gols continuaven rajant. Hamraoui va fer el seu segon gol amb una volea i Duggan, amb el cap, va fer el sisè. Tot i la voluntat de Caldentey, amb una rematada blocada per Míriam, qui va posar la cirera al pastís va ser Latorre en el tram final.