Champions

La llei de Griezmann

Grup A. El francès torna a demostrar que és el líder de l’Atlético i amb un doblet i una assistència condueix l’equip ‘colchonero’ al triomf contra el Bruges

ATLÉTICO 3 BRUGES 1

ATLÉTICO DE MADRID:Oblak, Giménez (Filipe Luis, 46’), Godín, Lucas, Arias, Koke, Thomas (Correa, 63’), Lemar, Saúl, Griezmann i Diego Costa (Rodrigo, 69’).BRUGES:Letica, Poulain, Denswil, Mechele, Vlietinck (Clinton Mata, 56’), Vormer, Rits (Openda, 75’), Vanaken, Groeneveld, Schrijvers (Nakamba, 56’) i Wesley.GOLS:1-0 (28’) Griezmann. 1-1 (39’) Groeneveld. 2-1 (67’) Griezmann. 3-1 (94’) KokeÀRBITRE:Ivan Kruzliak (eslovac). Grogues a Giménez, Lucas i Rits.

DORTMUND 3 MÒNACO 0

BORUSSIA DORTMUND:Bürki, Piszczek, Akanji, Zagadou, Diallo, Delaney (Weigl, 65’), Witsel, Sancho (Philipp, 84’), Reus, Wolf (Larsen, 46’) i Paco Alcácer.MÒNACO:Benaglio (Subasic, 45’), Raggi, Glik, Jemerson, Sidibé, Tielemans, Aholou, Henrichs, Golovin (Chadli, 77’), Falcao i Sylla (Grandsir, 70’).GOLS:1-0 (Larsen, 46’). 2-0 (72’) Paco Alcácer. 3-0 (92’) Reus.ÀRBITRE:Aliaksei Kulbakov (bielorús).

L’Atlético camina amb pas ferm en la Champions League. Amb la lliçó apresa del curs passat, en què va ser eliminat en la fase de grups, l’equip dirigit per Diego Pablo Simeone ha iniciat aquesta edició amb autoritat i ahir, contra el Bruges al Metropolitano, va sumar el segon triomf (3-1) en dues jornades. Va fer-ho guiat pel seu futbolista referencial, el crac, el més determinant, el seu líder, Antoine Griezmann, que va marcar la diferència amb un doblet i una assistència per decantar un partit que no va ser gens senzill per a l’Atlético.

I és que, com era d’esperar, l’equip belga va cedir l’iniciativa i va tancar-se al darrere amb encert, una situació que habitualment li costa de desxifrar al conjunt roig-i-blanc. Simeone, sabedor del que es trobaria, va apostar per contrarestar el sistema del seu rival (5-3-2), amb un esquema similar, i va jugar també amb tres centrals, dos carrilers –un d’ells era Saúl i l’altre Arias que va estrenar-se com a titular–, amb tres a la medul·lar i dos puntes, però no va acabar-li de rutllar, almenys ofensivament. L’equip madrileny no va ser capaç de generar cap ocasió mitjançant un atac organitzat i només a través d’una recuperació, després d’una pressió alta, o a pilota aturada, va poder inquietar. De fet, el primer gol de Griezmann va arribar en la segona jugada d’un córner, una diana, la del francès, que va ser contrarestada, abans del descans, per Groeneveld que va marcar un golàs espectacular des de fora de l’àrea en una de les poques aproximacions dels visitants a l’àrea d’Oblak.

Simeone va canviar en el pas pels vestidors i va tornar al 4-4-2 habitual, amb la particularitat que va aplicar un rombe al mig del camp amb Lemar de mitjapunta. Aleshores, els colchoneros van aconseguir un domini territorial molt més important, es van instal·lar a camp rival, però tot i això no van crear situacions de gol. No va ser fins que van trobar metres, que va arribar l’empat; una sacada de porteria del Bruges, guanyada per l’Atlético, va enganxar a la defensa visitant oberta i Diego Costa, després d’una cursa a l’espai, va assistir a Griezmann. Finalment i amb els belgues a la recerca de l’empat, un contraatac comandat per l’omnipresent Griezmann va acabar a peus de Koke que va sentenciar.

Alcácer torna a marcar

El davanter va tornar a anotar pel Dortmund en la victòria (3-0) al Mònaco en un duel en què també va fallar un penal. Els de Westfàlia sumen sis punts i lideren al grup juntament amb l’Atlético.

LA FRASE

Griezmann és un dels millors jugadors del món i va escollir quedar-se a l’Atlético
Diego Simeone
TÈCNIC DE L’ATLÉTICO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)