Champions

L’altra cara de la moneda

Grup G. El Real Madrid goleja el Viktoria Plzen en un partit en què comença patint, l’atzar li somriu en accions puntuals durant aquest tram inicial i acaba imposant la seva superioritat

V. PLZEN 0 R. MADRID 5

VIKTORIA PLZEN:Hruska, Reznik, Hejda, Hubnik, Limbersky, Hrosovsky, Cermak (Horava, 61’), Prochazka, Kopic, Havel (Petrzela, 38’) i Chory (Reznicek, 79’).REAL MADRID:Courtois, Odriozola, Nacho, Sergio Ramos (Javi Sánchez, 59’), Reguilón, Casemiro, Kroos (Isco, 73’)Ceballos, Lucas Vázquez, Bale i Benzema (Vinicius, 62’).GOLS:0-1 (20’) Benzema. 0-2 (23’) Casemiro. 0-3 (37’) Benzema. 0-4 (40’) Bale. 0-5 (67’) Kroos.ÀRBITRE:Deniz Aytekin (alemany). Groga a Nacho.

CSKA MOSCOU 1 ROMA 2

CSKA MOSCOU:Akinfeev, Nababkin, Rodrigo Becao, Magnússon, Bijol, Vlasic, Akhmetov (Khosonov, 76’), Oblyakov, Mario Fernandes, Sigurdsson (Chernov, 64’) i Chalov.ROMA:Olsen, Santon, Manolas, Fazio, Kolarov, Cristante, Nzonzi, Florenzi (Juan Jesús, 88’), Pellegrini (Zaniolo, 82’), Justin Kluivert (Ünder, 70’) i Dzeko.GOLS:0-1 (4’) Manolas. 1-1 (51’) Sigurdsson. 1-2 (59’) Pellegrini.ÀRBITRE:Cuneyt Çakir (turc). Expulsat Magnússon per doble amonestació (56’).

Que el futbol és un esport on l’atzar té part important és una obvietat. Amb Julen Lopetegui, a l’equip madridista tot el que li podia sortir malament va sortir-li malament; partits amb tres o quatre rematades al pal, errades clamoroses i impensables de determinats futbolistes, penals xiulats en contra determinants... i ara amb Santiago Solari a la moneda li surt l’altra cara. Contra el Valladolid va guanyar amb un gol de rebot i un altre de penal després de veure com el rival estavellava dues pilotes al travesser, i ahir, al feu del Viktoria Plzen on va golejar (0-5) també va tenir de costat aquesta sort futbolística.

El partit, tot i acabar en un resultat còmode per al conjunt blanc, hagués pogut ser molt diferent si els detalls –prou importants– s’haguessin decantat d’una altra manera al començament. I és el que el conjunt orientat per Solari, que va donar descans a Modric i va tornar apostar per Courtois, que sembla ja el seu porter, va protagonitzar uns primers compassos de matx tremendament dubitatius. El Plzen va trencar-lo, a còpia de pressió, robant-li pilotes en la sortida i arribant amb continuïtat sobre la seva àrea. De fet, els locals van fregar el gol després d’una centrada de Hrosovsky que va rebotar en Nacho i va estavellar-se al travesser, en un d’aquests detalls que hauria pogut canviar-ho tot. Igual que un cop de colze de Sergio Ramos al nas de Havel, que va haver de ser substituït pel cop, i que, en el minut 14, hauria hagut de suposar l’expulsió del capità de l’equip madridista. Tot plegat amb empat a zero.

Li va somriure, doncs, l’atzar al Madrid en aquest tram inicial de patiment i polèmica, i després que Benzema obrís la llauna amb una genialitat, el camí ja va fer-li baixada. No va haver d’oferir una versió molt brillant per fer valer la seva superioritat davant d’un feble Plzen, posada de manifest sobretot en la pilota aturada en què el Madrid ho va rematar tot per dalt. Així van arribar els dos següents gols, a la sortida d’un córner, obra de Casemiro i de Benzema, autor d’un doblet. Abans del descans, Bale, culminant una ràpida transició defensa-atac va fer el quart. Aleshores ja va tenir poca història el duel i al segon temps Solari va aprofitar per donar minuts a Javi Sánchez i a Vinicius, que va generar la jugada del cinquè, certificat per Kroos amb una preciosa vaselina.

Poques conclusions doncs es poden treure del triomf de l’equip blanc, que, presumiblement es disputarà la primera plaça del grup amb el Roma –que també va guanyar– en la propera jornada a feu italià. Això sí, Solari és més a prop de passar d’entrenador “provisional” a definitiu.

ELS DETALLS

3
partits
ha dirigit Solari el primer equip del Real Madrid; tots tres, victòries: 0-4 al Melilla, 2-0 al Valladolid i 0-5 al Plzen

LA FRASE

Amb empat a zero, el Plzen va xutar al travesser i Sergio Ramos hauria d’haver estat expulsat
Els futbolistes són els que ho han aconseguit i els que es mereixen endur-se la victòria