Champions

Salah i Alisson eviten el comiat del subcampió

Grup C. Un gol del davanter egipci envia el Nàpols a la tercera posició i el PSG fa els deures per ser primer, tot i viure una fase de patiment a Belgrad

LIVERPOOL 1 NÀPOLS 0

LIVERPOOL:Alisson, Alexander-Arnold (Lovren, 88’), Matip, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Milner (Fabinho, 84’), Salah, Firmino (Keita, 78’) i Mane.NÀPOLS:Ospina, Maksimovic, Albiol, Koulibaly, Mario Rui (Ghoulam, 69’), Allan, Hamsik, Fabián (Zielinski, 61’), Callejón, Mertens (Milik, 66’) i Insigne.GOLS:1-0 (33’) Salah.ÀRBITRE:Damir Skomina. Grogues a Van Dijk, Salah; Koulabaly

ESTRELLA ROJA 1 PSG 4

ESTRELLA ROJA:Borjan, Stojkovic, Gobeljic, Degenek, Rodic, Jovancic, Causic, Nabouhane, Marko Marin (Joveljic, 86’), Simic (Ebecilio, 72’) i Pavkov (Boakye, 71’).PSG:Buffon, Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Juan Bernat, Verratti (Rabiot, 83’), Marquinhos, Mbappé, Neymar, Di María (Draxler, 88’) i Cavani.GOLS:0-1 (10’) Cavani. 0-2 (40’) Neymar. 1-2 (56’) Gobeljic. 1-3 (74’) Marquinhos. 1-4 (90¡) Mbappé.ÀRBITRE:William Collum. Grogues a Pavkov, Borjan, Stojkovic, Gobeljic; Kehrer i Juan Bernat.

El C era un dels grups de la mort i es va decidir a l’última jornada. Liverpool i PSG van agafar el bitllet per a la següent fase i el Nàpols en va quedar fora, víctima del talent de Salah i Alisson a Anfield. La primera derrota dels italians va sortir cara i el subcampió continua viu malgrat perdre els tres de fora.

El partit va començar molt obert, amb opcions per als dos equips d’arribar a la porteria rival. Milner, de cap, i Insigne van poder marcar, però una dura entrada de Van Dijk a Mertens va tallar el ritme del joc. El Liverpool de mica en mica es va anar apoderant del partit i en el minut 33 Salah va rebre en carrera dins l’àrea, va retallar Koulibaly i va fer passar la pilota entre les cames d’Ospina. L’egipci va recuperant la versió de la temporada anterior.

L’egipci va tenir la sentència només arrencar la segona meitat, però no va definir bé. En el 74’ seria Ospina qui per partida doble li negava el segon. Eren minuts de patiment del Liverpool i domini clar del Nàpols. El duel va passar a ser d’anada i tornada i qualsevol podia marcar. El porter colombià va allargar la vida dels italians, que no van marcar i així va quedar en anècdota l’errada increïble de Mané en el 86’ quan Salah va fer-li un regal deixant-lo sol a la frontal de la petita, però la rematada es va perdre fregant el pal, amb Klopp i tots els aficionats amb les mans al cap. No s’ho podien creure i no n’hi havia per menys. Per sort per als reds, a l’estiu van decidir que Alisson fos el porter més car de la història i ho va justificar en el 91’ posant el cos davant Milik per evitar l’1-1. Encara hi hauria marge per veure Mane perdonant de nou. No era el seu dia.

Cavani, Neymar i Mbappé

Amb tot, la pressió va acompanyat els dos equips gairebé des del xiulet inicial perquè sabien que tenien el futur a les seves mans, ja que el PSG estava fent els deures a Belgrad i no deixava opció a la sorpresa. En el 10’ Mbappé va arrencar la moto i ningú va poder seguir-lo, amb Cavani aprofitant la passada de la mort a plaer. Abans del descans, Neymar rebia dins l’àrea i tenia la sang freda d’aguantar una entrada, esperar que el segon defensor anés a terra i superar el porter local per dalt. Mbappé va tenir el tercer d’immediat, però en el mà a mà amb Borjan va enviar la pilota al lateral de la xarxa. Els parisencs ho veien tan fet que van sortir adormits a la segona part. L’Estrella Roja va perdonar dues ocasions en les botes de Ben, però Gobeljic no va perdonar la tercera. La pressió dels serbis es va tallar en una falta llunyana en el 73’ que Marquinhos va rematar de cap. Mbappé hi posaria la cirereta.