Internacional

Comiat amb ovació per a Cesc

Anglaterra. El migcampista català falla un penal en la FA Cup en el partit 500 en el futbol anglès i posa fi a una llarga etapa per iniciar-ne una de nova al Mònaco a les ordres de Thierry Henry

En el minut 85 Cesc va mirar la banda i va veure com el quart àrbitre aixecava el dorsal 4. El migcampista català del Chelsea va respirar fondo i va començar a deixar la gespa de Stamford Bridge per darrer cop. El jugador d’Arenys de Mar va tenir dificultats per evitar les llàgrimes metre anava saludant una afició que es va posar dreta per ovacionar-lo i agrair-li quatre anys i mig amb els blues. No se’n va sortir. L’emoció va desbordar-lo en el partit 500, números rodons per cloure la llarg etapa a Anglaterra.

No va ser el comiat somiat de Cesc. D’entrada, perquè ser titular en la FA Cup contra un rival de Championship, per molt històric que sigui el Nottingham Forest i entrenat per Karanka, és senyal que no té un rol important en l’equip. El comiat ve d’aquí. Alhora, l’actuació es va veure marcada pel minut 29. Penal a favor del Chelsea, i el català que és l’escollit per arrodonir l’adeu amb un gol. El d’Arenys va fer una petita parada per mirar d’enganyar el porter, que no va picar i es va estirar per treure la pilota arran de pal entre els crits de decepció de la graderia.

El numeret de Morata

El 0-0 va ser el resultat al descans. Cesc va mirar d’exercir de líder en un onze molt atípic, en què al mig del camp van acompanyar-lo Ross Barkley i Ethan Ampadu, de només 18 anys. Cap titular habitual i molts joves. El català s’ho va prendre amb resignació, intentant acomiadar-se deixant un record en l’afició del Chelsea. No va ser el cas d’Álvaro Morata, que vol marxar i ahir ho va palesar sense celebrar pràcticament els dos gols que va marcar, assistit en els dos casos per un altre que està enllestint el canvi d’aires, el jove Hudson-Odoi. Les crítiques posteriors al madrileny de la premsa i els aficionats contrastava amb els elogis a Cesc. Les xarxes socials es van omplir de seguidors que li agraïen el pas pel Chelsea i l’Arsenal, on va marcar una etapa fent-se un lloc i agafant del regnes del primer equip quan encara era menor d’edat.

Els 500 partits són una clara mostra del protagonisme de Cesc a Anglaterra. Ara el rol era marginal, com mostra la titularitat d’ahir quan en la lliga tan sols l’ha tinguda un cop en tota la primera volta. I només cinc aparicions més malgrat l’aposta del Chelsea per un entrenador que construeix el joc des de la possessió i el toc com l’italià Sarri. El migcampista format al Barça no ha volgut fer públic el nou destí, però tot fa pensar que se sumarà amb un contracte de tres anys al projecte de Thierry Henry al Mònaco, al qual mira de treure de la zona de descens en plena crisi institucional després de l’empresonament del president. L’entrenador francès està apostant pels veterans i Cesc se sumarà al brasiler Naldo i probablement a l’exmadridista Pepe. La nova etapa del català als 31 anys.

Cinc de cinc en la nova etapa amb Solsjkaer

La jornada de la FA Cup va estar per un cop òrfena de sorpreses. El United va mantenir el ritme impecable des de l’adeu de Mourinho enllaçant la cinquena victòria en desfer-se del Reading amb un penal de Mata i un gol de Lukaku, assistit per Aleix, abans del descans. Els joves de l’Arsenal també van aprofitar l’oportunitat en la visita al Blackpool. L’anglès Joseph Willow, de 19 anys, va ser el gran protagonista en obrir el marcador en el minut 11 i ampliar la renda en el 37. El nigerià Iwobi va signar el tercer en el tram final. Avui serà el torn del Manchester City contra el Rotherham, de Champions, mentre que el Liverpool no s’hi posarà fins demà, visitant el Wolverhampton.