Champions

Dos històrics, dues realitats

Champions League. El Real Madrid visita un Ajax que ha acumulat inseguretats en els últims partits de l’Eredivisie i una ciutat, Amsterdam, on ha golejat en les seves darreres tres visites

Dos equips amb una tradició inqüestionable i una actualitat dispar s’enfronten aquest vespre a l’Amsterdam Arena. Espera l’Ajax, que semblava disposat a ensenyar les dents i plantejar una eliminatòria d’una altra època després d’un inici de temporada ple de força i estil, però que en els últims partits ha entrat en una fase decreixent, just a les portes de la gran cita. Visita el Real Madrid, gegant infranquejable del futbol europeu, empetitit després d’un inici de temporada inquietant, però que a l’hora de la veritat, quan la melodia de la Champions no permet passos en fals, ha recuperat tot el seu optimisme i l’exuberància, reforçat per un empat de mèrit al Camp Nou i impulsat al Wanda, on va recuperar la silueta de candidat a revalidar l’orelluda.

Els blancs, a més, que en la dècada dels setanta van cedir una eliminatòria europea contra l’Ajax de Johan Cruyff (la semifinal del 1972/73), han oblidat el que és patir a la ciutat dels canals, en la qual no han fet més que golejar des del canvi de mil·lenni (1-4 el 2012, 0-3 el 2011 i 0-4 el 2010). L’última vegada que el Madrid va claudicar a Amsterdam va ser el 1995, víctima d’un solitari gol de Marc Overmars, ara director esportiu del conjunt ajacied. Ha canviat l’escenari per a tots dos.

“El repte per a nosaltres és enorme. És el Madrid. I a sobre ve amb una ratxa positiva. No ens queda més remei que disposar d’un pla estratègic i donar el millor de nosaltres en el terreny individual”, va exposar ahir el tècnic de l’Ajax, Erik ten Hag, que com a mínim podrà disposar de la contribució de Frenkie de Jong després que acabés amb molèsties a l’adductor el partit contra l’Heracles Almelo. “Està bé”, es va limitar a confirmar el preparador holandès sobre un dels pilars d’un equip farcit de talent jove i amb un estil d’enorme sintonia amb la història del club.

“I no crec que l’eliminatòria els arribi en un mal moment. Tenen futbolistes de qualitat, que se saben associar. Ens plantejaran problemes”, va assenyalar ahir Santiago Solari, en els budells d’un estadi on el Real Madrid va conquerir la setena de les 13 copes d’Europa que té, amb aquell gol de Mijatovic en fora de joc contra la Juve. “Ens porta molt bons records aquest estadi. A partir d’aquella Champions en van venir moltes més i tant de bo sigui un punt de continuïtat”, va exposar el de Rosario, que ha canviat la cara a l’equip apostant per futbolistes com Reguilón o Vinícius, als quals veu perfectament preparats per assumir el repte de donar continuïtat a l’hegemonia blanca en el torneig.

Courtois és ‘cholista’

Malgrat que en l’entorn del Madrid la paraula triplet comença a multiplicar-se, el belga va agafar el discurs de Simeone per demanar tranquil·litat. “És avorrit, però s’ha d’anar partit a partit. No podem mirar més enllà de l’Ajax perquè en la fase de grups contra el Bayern ja va demostrar que tenen un nivell altíssim”, va afirmar el porter blanc.

FRASES

El repte és enorme, el Madrid arriba en un bon moment i ens caldrà la nostra millor versió
Erik ten Hag
ENTRENADOR DE L’AJAX

XIFRA

L’Ajax té futbolistes que s’associen bé amb la pilota i ens generaran dificultats segur
Santiago Solari
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
Man. United - París SG
0-2
Roma - Porto
2-1
Tottenham - B. Dortmund
21 h (M. LdC1)
Ajax - Madrid
21 h (M. LdC)
Ol. Lió - Barça
19 de febrer, 21 h
Liverpool - Bayern
19 de febrer, 21 h
Schalke - Man. City
20 de febrer, 21 h
Atlético - Juventus
20 de febrer, 21 h
24
anys
fa que l’Ajax no aconsegueix derrotar el Real Madrid a l’Amsterdam Arena
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)