Champions

El PSG i la bombolla punxada del United

Lliga de campions. El United visita el PSG amb la dosi de realitat de l’anada, precedents dolents, una llista interminable de baixes i aferrat a l’efecte Solskjaer per pensar en el miracle

Per anar a la guerra cal una bona estratègia i soldats. I el United sembla haver-se quedat sense armes, així que avui afronta la visita al PSG amb l’adjectiu impossible de company de viatge. Ho té tot en contra per pensar en el fet de remuntar el 0-2 després que els parisencs li punxessin la bombolla en l’anada, però quan no hi tens res a perdre és quan el miracle és una mica més a prop.

Onze victòries i un empat. La dinàmica des de l’adeu de José Mourinho i l’aterratge d’Ole Gunnar Solskjaer era tan impressionant que va fer canviar els papers i convertir el United en una mica més favorit que el PSG, que a sobre no té per lesió ni Neymar ni Cavani, dues de les tres punxes del trident letal que formen amb Mbappé. La bombolla es va punxar a Old Trafford amb el 0-2, que va assenyalar els punts dels dèbils dels anglesos en els darrers temps, sobretot les mancances defensives, que passaven inadvertides en la ratxa en la Premier. A Pogba, imparable amb gols i assistències, ni se’l va veure i va pagar la frustració amb l’expulsió. La baixa del nou referent dels red devils forma part d’una llista interminable amb noms com ara Martial, Lingard, Mata, Ander Herrera, Alexis Sánchez i Matic. Fins a 10, així que l’entrenador noruec ha hagut de recórrer al filial amb joves com ara Chong, James Garner, Angel Gomes, Mason Greenwood i Brandon Williams. “A vegades et trobes amb aquesta situació, que et falten uns quants jugadors. Ja ho esperàvem. L’únic que ha caigut ara és Alexis”, va explicar ahir Solskjaer. El xilè, molt qüestionat, es va fer mal contra el Southampton i estarà entre sis i vuit setmanes fora.

Pogba vs. Lukaku

Les absències de pes fan encara més difícil la gesta. També hi ha dos factors més a tenir en compte. El primer, l’efecte psicològic. La desfeta contra el PSG va tenir conseqüències amb el 0-0 amb un joc pobre contra el Liverpool o la remuntada en el tram final per desfer-se a casa d’un Southampton que lluita pel descens. El preu va ser la picabaralla al vestidor entre Pogba i Lukaku, que ara s’ha endollat i li va recriminar que no li deixés xutar el penal que podia suposar el hat-trick. El segon factor, el descens de rendiment del United lluny de casa a Europa. És gairebé una tradició. Dels 179 partits disputats lluny de Manchester, n’ha guanyat només 67. Contrasta amb les només 77 ensopegades en 294 duels a Old Trafford.

Els auguris, doncs, van tots en contra del United. El PSG va mostrar molta més solvència en l’anada i només ha de defensar els dos gols d’avantatge, malgrat no comptar encara amb Neymar, lesionat i vivint el carnestoltes del Brasil, ni Cavani. “Em vaig precipitar parlant de Cavani. Errada meva. Ja treballa amb el grup, però sent realista, no està a punt per jugar contra el United”, va explicar Thomas Tuchel, que sap que se la juga en la Champions.

ELS ENTRENADORS

Ja esperàvem les baixes, excepte la d’Alexis. Però creiem en els nois de l’acadèmia i faran un pas endavant
Ole Gunnar Solskjaer
No tinc notícies de Neymar. Sobre Cavani, em vaig precipitar, error meu. Sent realista no està a punt encara per jugar
Thomas Tuchel

Di Francesco es juga la feina al camp del Porto

La jornada de Champions es tanca a terres portugueses. El Roma va aturar la crisi derivada del 7-1 en la copa amb una sèrie de bons resultats en la Serie A, però és cinquè i el 3-0 del cap de setmana en el derbi contra el Lazio ha reobert les ferides i el futur d’Eusebio Di Francesco depèn de poder defensar avui el 2-1 de l’anada. La premsa italiana era ahir prou contundent: si cau, serà despatxat immediatament. Noms com ara Paulo Sousa i Panucci apareixen a l’horitzó en un comiat que podria anar acompanyat del de Monchi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)