Champions

El Juventus sobreviu

Champions League. L’Ajax torna a fer un recital de bon futbol i mereix millor resultat davant la ‘vecchia signora’, sobretot en una gran segona meitat en què Neres va igualar el gol de Cristiano

AJAX 1 JUVENTUS 1

AJAX:Onana; Veltman, de Ligt, Blind, Tagliafico; Schone (Ekkelenkamp, 75’), de Jong, Van de Beek; Neres, Ziyek i Tadic.JUVENTUS:Szczesny; Cancelo, Rugani, Bonucci, Alex Sandro; Pjanic, Bentancur, Matuidi (Dybala, 75’); Bernardeschi, Cristiano Ronaldo i Mandzukic (Douglas Costa, 60’).GOLS:0-1 (45’) Cristiano Ronaldo. 1-1 (46’) Neres.ÀRBITRE:Del Cerro Grande.T.G.:Als locals Tagliafico, De Jong, Schone i Ekkelenkamp; i al visitant Pjanic.

Al Johan Cruyff Arena no hi ha terme mitjà: al futbol s’hi juga amb un ritme altíssim, a l’atac i sense especular. Així entenen el joc a l’Ajax i el que per molts és una idea romàntica i poc efectiva, per als de Ten Hak és pur pragmatisme i l’única manera de tractar amb els gegants del futbol europeu. Reforçats encara més per la victòria sobre el Madrid dels vuitens de final, els holandesos són conscients que només portant el seu joc a la màxima expressió seran capaços d’eliminar el Juventus, tot i el perill de pagar cara tanta valentia, com va palesar Cristiano obrint la llauna en gairebé la seva primera aproximació a l’àrea rival.

Però és que el de Madeira és un depredador descomunal capaç de castigar qualsevol rival passant de puntetes sobre el partit i apareixent només quan olora sang. És el que va passar just abans del descans, en una ràpida transició dels italians que va transformar el portuguès en el 0-1 després d’una magnífica assistència del seu compatriota Cancelo. Un gol que va tancar una primera meitat intensa, i en la qual els ajaccied, liderats per l’elèctric Ziyek, autor de dues rematades perilloses, van rondar amb insistència la porteria de Szczesny.

Però si la primera meitat havia estat dominada per l’Ajax, la segona ja va ser un vendaval. El gol de Neres, en la primera possessió després de la represa, va ajudar a reforçar la idea dels locals, que van desactivar el perill de la Juve al contracop i van gaudir de valent tancant el seu rival al seu propi camp. Poc després de l’empat, Tadic va tornar a vorejar el gol i el setge local va continuar durant bona part del segon període. Allegri va intentar donar aire a la vecchia signora amb la velocitat de Douglas Costa, que va topar amb el pal en el minut 86 en la millor i gairebé única ocasió visitant de la segona meitat, i l’entrada també de l’argentí Dybala. Però el domini holandès va ser tan evident com la seva incapacitat per culminar-lo amb un gol del triomf i el partit va acabar morint amb l’ensurt de Douglas Costa i la certesa que l’eliminatòria s’haurà de resoldre en el partit de tornada a Torí.

A LA FUSTA

A les acaballes, Douglas Costa va estar a punt de penalitzar l’Ajax amb un xut al pal

ARRIBAR I MOLDRE

En el seu primer xut, Cristiano va obrir la llauna just abans de la mitja part

UN VENDAVAL

El domini local del primer temps es va veure multiplicat després de la represa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)