Internacional

La ferida torna a supurar

Copa Amèrica. Com ja va succeir amb Sampaoli en el mundial, l’empat contra el Paraguai posa al centre de la diana Lionel Scaloni i la seva capacitat per liderar el conjunt ‘albiceleste’

A vegades per immobilisme. En d’altres per excés de personalitat. Per compliment amb alguns futbolistes. O per incapacitat per connectar amb el vestidor. Sigui quin sigui el camí, els anys i els tornejos continuen evidenciant la dificultat per governar la nau d’una selecció argentina que continua a la deriva. I en el cas de Lionel Scaloni, la seva ferida comença a fer-se evident en hores d’extrema agonia dins del conjunt albiceleste després d’un empat contra el Paraguai que no només hipoteca el futur en la copa Amèrica, sinó que també deixa seqüeles en un projecte fonamentat en la sospita.

Principalment la d’un Scaloni que va assumir les regnes de la selecció de forma interina, provisional, i que s’hi ha quedat sense caducitat sense tenir experiència a les banquetes. L’exjugador del Mallorca i del Deportivo, part del cos tècnic de Sampaoli a Rússia 2018, partícip d’un mundial en què el tècnic de Rosario va tenir enormes dificultats per imposar un segell i una jerarquia, sempre acusat de ballar l’aigua als ulls als jugadors més importants del país, navega ara entre dues aigües amb el risc de quedar-se atrapat en terra de ningú. I és que després d’haver apostat per Agüero i Di María, membres de la vella guàrdia, per al partit inicial, va aplicar un cop de volant de cara a l’enfrontament amb el Paraguai i va sacrificar els dos atacants per el relleu a sang nova com la que encarnen futbolistes com Rodrigo de Paul i Lautaro Martínez. Un gir que van filtrar integrants de la premsa argentina desplaçats fins a Belo Horizonte, enfilats en una muntanya des d’on van poder intuir uns experiments que haurien generat malestar entre els futbolistes més consolidats a la selecció argentina, protagonistes amb Messi al capdavant d’una reunió al camp d’entrenament enregistrada per les càmeres (imatge sense so). Un malestar al qual cal sumar l’evident empipada de Lautaro Martínez en ser substituït quan millor estava jugant l’equip, picant amb força amb una ampolla contra terra i contradient la versió de Scaloni a la sala de premsa. “Podia continuar jugant”, va exclamar el punta de l’Inter, mentre el seu entrenador justificava adduint un problema físic un canvi que no només ha aixecat polseguera dins del vestidor. “No juguem a res i a sobre l’entrenador s’equivoca traient del terreny de joc Lautaro, que estava fent mal al Paraguai com a acompanyant d’Agüero”, va escriure ahir el diari Olé, agitant una sensació de caos de la qual l’Argentina és incapaç d’alliberar-se i que la té una vegada més a la vora del precipici.

ELS VESTIDORS

El canvi de Lautaro Martínez respon a una molèstia física, no estava bé per continuar
Lionel Scaloni
SELECCIONADOR ARGENTÍ
Podia continuar jugant; més enllà de la molèstia, em sentia preparat per continuar
Lautaro Martínez
DAVANTER ARGENTÍ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)