Champions

La constància de Llorente té premi

UEFA Champions League. L’autor dels dos gols que van donar la classificació a l’Atlético a Anfield, ha florit després de passar pel purgatori de l’exigència de Simeone

Als entrenaments, Oblak es fa un fart de recollir la pilota del fons de la xarxa després de la jugada predilecta de Marcos Llorente. Per això, Simeone, en el minut 56, amb l’Atlético confinat en la seva àrea, va decidir treure del terreny de joc un davanter, Diego Costa, i fer entrar un migcampista. “Condueix i xuta”, li va ordenar Simeone quan l’eliminatòria estava empatada. I Llorente va conduir i va xutar. Dues vegades. I l’Atlético va passar als quarts de final de la Champions en eliminar el vigent campió, el Liverpool, a Anfield Road.

“Sempre em diu que faci aquest tipus de coses perquè en els entrenaments té bons resultats”, va assenyalar Llorente, heroi del partit i de la classificació a Anfield Road: “Això em queda molt gran. Quan era petit ho veia molt lluny, competir en la Champions està a l’abast de pocs jugadors i fer gols en aquest estadi tan important i mític és per celebrar-ho”, hi va afegir.

Llorente s’ha acabat guanyant a pols la confiança de Simeone. Va arribar a l’Atlético per la seva capacitat física i de sacrifici, procedent del Madrid on veia el futur molt negre. Amb els blancs, el curs passat va disputar les engrunes amb 1.008 minuts repartits en 14 enfrontaments. I amb l’Atlético va començar amb el peu esquerre. Les dificultats que tenia com a pivot per treure la pilota i la gran competència al mig del camp el van condemnar a la banqueta i a la grada.

De fet, abans de l’aturada de Nadal només havia disputat 336 minuts. Contra la Real, una errada li va costar partits i partits sense jugar. “No té les mateixes característiques que Thomas, té unes característiques diferents, amb més dinàmica en el seu joc. Thomas és posicionalment més experimentat i ocupa millor els espais”, va arribar a dir Simeone.

El canvi

El tècnic argentí, però, va veure que el seu equip queia físicament i que no tenia una gran regularitat. I finalment li va trobar un lloc a l’equip. A la banda dreta, Llorente, que va costar 40 milions d’euros, va aportar el seu dinamisme, les seves conduccions i el seu desplegament físic, cuidat al mil·límetre.

El migcampista, porta al límit les seves capacitats gràcies a la dieta, el descans i els entrenaments suplementaris. I el premi li ha arribat. “De sobte, amb la lesió d’Herrera, va aparèixer Llorente i, com en la vida, un deixa un espai i un altre l’ocupa”, reflexionava Simeone, satisfet amb el seu jugador, que ha aconseguit la regularitat. Des de Nadal, ha jugat 579 minuts i ha marcat tres gols.

LES REACCIONS

Competir en la Champions està a l’abast de pocs jugadors i fer gols en aquest estadi tan important i mític és per celebrar-ho
Sempre em diu que faci aquest tipus d’accions perquè en els entrenaments té bons resultats
Marcos Llorente
migcampista de l’atlético
Amb la lesió d’Herrera va aparèixer Llorente i va ocupar el seu espai
Diego Simeone
Entrenador de l’atlético
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)