1a divisió

El futbol aturat i sense data de retorn

Crisi coronarivus. La Comissió de Seguiment, formada per la Federació i la lliga, han anunciat la suspensió de totes les competicions fins que les autoritats decretin que no hi ha perill per a la salut pública. Afecta a 1a divisió; 2a divisió A i B.

La comissió de seguiment que formen la federació espanyola i la Lliga de fuFutbol Professional han emès avui un comunicat anunciant la suspensió del futbol estatal fins que les autoritats considerin que es poden tornar a celebrar esdeveniments esportius sense perill per a la salut pública, després dels obligats ajornaments per la crisi del coronavirus. “La suspensió de les competicions professionals de futbol fins que les autoritats competents del govern d’Espanya i de l’Administració General de l’Estat considerin que es poden reprendre i això no suposi cap risc per a la salut”, explica el document compartit pels dos organismes aquest matí.

Aquesta comissió tenia previst reunir-se dimecres, data fins la qual s’havia acordat la primera suspensió, per valorar la situació provocada per l’epidèmia i decidir què es feia amb les competicions. Finalment, i després de l’ampliació de l’estat d’alarma anunciada pel govern per un termini de 15 dies més, la Lliga i la RFEF han decidit no posar-se una data de tornada i esperar que se solucioni la situació i obtinguin llum verda de les autoritats. “Tant la RFEF com LaLiga volen mostrar el seu major agraïment públic a quants estan dedicant els seus majors esforços per a prestar els serveis essencials als espanyols i també desitgem mostrar el nostre més sincer record per a tots els morts i una entranyable abraçada del món del futbol per a totes les famílies que estan perdent a sers estimats”, ha afegit el comunicat.

Aquesta decisió afecta a la primera divisió i segona divisió. És a dir, a tot el futbol de categoria professional tan masculí com femení. La segona divisió B també s’ha sumat a aquesta situació d’aturada general i és previsible que, en les properes hores, s’hi sumint la resta de categoria del futbol estatal. De fet, la federació espanyol insta les territorials a adoptar les mateixes mesures. En definitiva, la salut passa per davant del futbol i el seu component econòmic. Un retorn imprevisible i sense cap data concreta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)