Internacional

Les grans lligues es neguen a llançar la tovallola

Futbol. La Bundesliga i la Premier assumeixen que s’haurà d’acabar la competició a porta tancada i comencen a donar forma a mesures per ajudar els clubs en l’aspecte de la reglamentació

El món del futbol continua buscant la fórmula màgica que permeti resoldre el trencaclosques. Les grans lligues segueixen analitzant dia a dia la magnitud de la tragèdia i treballen per trobar la solució que menys danys generi sense posar en risc la salut. El coronavirus marca el ritme i la pilota no rodarà fins que l’escenari ho permeti. En aquest sentit, LaLiga comença a tenir més o menys clar que si la competició no s’ha pogut reiniciar a finals de juny, serà complicat que pugui acabar-se. En la Bundesliga ja hi ha propostes més o menys clares. De moment, tots els clubs han aprovat per unanimitat en les últimes hores allargar la suspensió de la lliga almenys fins al 30 d’abril. La voluntat és que un cop torni el futbol els partits es juguin a porta tancada. Res de públic en el futbol alemany. Una altra mesura per part de la Bundesliga ha estat la idea de crear un grup mèdic específic només per a jugadors i entrenadors que supervisin l’estat de tots ells cada jornada. Tampoc se sancionarà amb la pèrdua de nou punts els clubs que tinguin pèrdues com estava estipulat actualment. El dèficit serà permès almenys fins a la pròxima temporada.

En la Premier també s’estan estudiant alternatives. L’objectiu de la lliga anglesa és tornar als terrenys de joc a finals de maig i que la competició acabi el 12 de juliol, o com a molt tard el 31 d’aquell mes. Igual que en la Bundesliga, es preveu jugar tots els partits que falten a porta tancada, sense públic i sense periodistes. Les plantilles podrien superar les 25 fitxes, fins a un total de 29, per curar-se en salut si algun futbolista és baixa per la Covid-19 durant la competició.

PRIMERES MESURES

A Alemanya es farà els ulls grossos amb el dèficit i es crearà un grup mèdic per a jugadors

La FIFA crea un fons de 5.000 milions per salvar el futbol

Paral·lelament al treball de la UEFA i les grans lligues, qui també viu la situació amb molta preocupació és la FIFA. Ja fa setmanes es va acordar la suspensió de l’Eurocopa del 2020, ajornada fins l’any vinent per tal d’alliberar el calendari en favor de les competicions domèstiques. En les últimes hores la FIFA ha fet un altre moviment. L’ens presidit per Gianni Infantino ha decidit crear un fons econòmic per ajudar tots aquells clubs i federacions que ho puguin necessitar. Ara mateix la FIFA té un dipòsit d’uns 2.700 milions d’euros de les seves pròpies reserves financeres i l’objectiu seria arribar als 5.000 milions d’euros, gràcies a patrocinadors, televisions i confederacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)