Més futbol

CATALANS PEL MÓN CARLES OLMO

JUGADOR DEL DINAMO DE ZAGREB B

“És un any força complicat”

“En una hora vam tenir dos terratrèmols de més de cinc graus a Zagreb. Em vaig despertar en el segon, no vaig notar el primer”

“Quan vaig recuperar definitivament el meu turmell, va esclatar la crisi del coronavirus”

Seguint les passes del Dani, el seu germà petit, Carles Olmo (Terrassa, 23 d’abril de 1996) ha vestit aquesta temporada la samarreta del Dinamo de Zagreb. Ho ha fet, però, en l’equip filial, a la segona divisió de Croàcia. La pandèmia l’ha enxampat, en tot cas, ben lluny dels seus.

Com ho porta?
Com puc. No és agradable passar tot això preocupat pels meus avis, amb ma mare a Barcelona i el meu pare i el meu germà a Alemanya. I això que aquí, a Croàcia, el coronavirus no ha afectat tant com en altres llocs. Amb tot, passo quasi tot el dia confinat, a casa...
Per si no en tingués prou, fa un mes, el 22 de març, va viure un terratrèmol.
En una hora, vam tenir dos terratrèmols a Zagreb de més de 5 graus. I jo no em vaig assabentar del primer! Quan em vaig despertar, amb la tremolor del segon, tenia un munt de trucades i missatges al mòbil dels companys. “Com pots estar dormint, fa una hora que estem al carrer”, em deien.
Déu n’hi do. I quin és ara el seu dia a dia?
Ens van enviar una rutina de treball que estic seguint. Però cadascú, a l’equip, treballa pel seu compte, de la manera que pot. En el meu cas, surto a córrer quasi diàriament, perquè aquí està permès, i aprofito algunes eines que tinc a casa per fer exercicis.
La lesió que va patir al turmell, està superada?
Aquesta temporada ha estat força complicada per a mi. Primer, vaig trigar a tenir la documentació en regla per poder jugar a Croàcia. Quan la vaig tenir i començava a jugar regularment, em vaig lesionar el turmell: un petit trencament en el tendó exterior. Després de dues setmanes de recuperació, vaig decidir entrenar sense protecció, amb tanta mala sort que em vaig torçar el turmell una altra vegada i em vaig lesionar de més gravetat. Tres mesos de recuperació...
Certament, no és la seva temporada.
I quan estava recuperat del tot, la primera jornada en què estava al cent per cent, va esclatar la crisi del coronavirus.
Vindran temps millors, segur. Com per al seu germà Dani, a Leipzig...
El Dani va començar entrant a les segones parts i, en un partit de copa, va tenir una actuació sensacional, amb gol inclòs. Després, contra el Bayern de Munic va ser titular, però jugant com a punta de referència. A partir d’aquí, ha jugat menys del que ell, i tothom, podia esperar.
Suposo que deu tenir un contacte diari amb ell.
Sí, estem en contacte cada dia. Encara més en aquesta situació en què no podem sortir de casa. Fer exercici per no perdre la forma, llegir una mica, aprendre croat i parlar amb la família és el que em manté ocupat.
El seu germà ja ha començat a entrenar.-se Quines perspectives tenen a Croàcia?
No ho sabem, exactament. La cosa va a poc a poc, encara que la pandèmia no ha obligat a un confinament estricte. Jo crec que començarem a entrenar-nos d’aquí a dues setmanes i, si juguem, serà a porta tancada.
Què va influir més perquè fitxés pel Dinamo, el fet de ser germà de Dani Olmo o el seu passat en el Dragovoljac?
És cert que ja em coneixien, de l’anterior experiència que vaig viure a Croàcia, però va influir molt la figura del meu germà, és clar. Van parlar amb ell i amb el meu pare abans d’incorporar-me. Aquí vull aprendre i viure una experiència enriquidora, com a tot arreu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)