1a divisió

El CSD confirma a l’AFE que Sanitat decidirà sobre realització dels test

Coronavirus. Reunió telemàtica entre el sindicat de futbolistes i l’organisme que regula l’esport a l’Estat

La presidenta del Consejo Superior de Deportes (CSD), Irene Lozano, ha deixat clar a l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) que les autoritats sanitàries seran les que determinaran el moment en què els clubs podran fer test de detecció del coronavirus als futbolistes i les que assenyalaran quan es podrà tornar als entrenaments. “Ja que el marc actual determina que només es pot accedir a la prova PCR amb prescripció mèdica prèvia, i sempre en contacte amb les autoritats mèdiques autonòmiques” segons ha informat el CSD.

Ambdues parts han mantingut una reunió telemàtica en la qual la secretària d’Estat també ha donat detalls al president del sindicat de futbolistes, David Aganzo, sobre els acords assolits amb Laliga i la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) el passat dia 18.

El CSD ha confirmat que a finals de la setmana passada es va enviar al ministeri l’esborrany del protocol de tornada als entrenaments de les activitats esportives, que preveu escenaris diferents i dates diferents. En tots els caso sempre es contempla que sigui Sanitat qui fixi el seu criteri en funció de l’evolució de la pandèmia.

“Sou un actor essencial en l’àmbit del futbol i el vostre paper, la vostra opinió, serà fonamental. Estem escrivint una pàgina en blanc, i l’hem de escriure entre tots”, ha dit Lozano a Aganzo El CSD ha explicat també que durant la reunió Lozano ha facilitat a Aganzo detalls dels anomenats ‘Acords de Viana’ en els quals la RFEF i Laliga van pactar com serà el retorn als entrenaments del futbol professional quan sigui possible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)