Internacional

SERGI PALENCIA

JUGADOR DEL SAINT-ÉTIENNE

“La suspensió de la lliga ens ha sorprès a tots”

“Teníem coll avall que tornaríem als entrenaments a partir de l’11 de maig i ens vam trobar amb la notícia”

“És d’aquelles temporades que serveixen per aprendre. He crescut molt en l’aspecte mental”

Quatre anys de contracte
Aquesta ha estat la primera temporada de Sergi Palencia al Saint-Étienne, però la segona en el futbol francès. El lateral va jugar el curs passat, com a cedit pel FC Barcelona, al Girondins de Bordeus. El juliol del 2019, però, el Saint-Étienne va anunciar el seu fitxatge per quatre temporades. El Barça va rebre dos milions d’euros, més un en variables.
Saint-Étienne és una ciutat petita, hi ha hagut pocs infectats i el confinament no s’ha viscut amb gaire intensitat

La patronal dels clubs francesos va confirmar ahir que la Ligue 1 no es reprendrà aquesta temporada, una notícia que es veia a venir després de l’anunci que va fer dimarts el primer ministre, Édouard Philippe. En parlem amb Sergi Palencia (Badalona, 23 de març del 1996), defensa del Saint-Étienne format al Barça, que no amaga la seva sorpresa davant la possibilitat de no tornar a jugar fins al curs vinent.

‘C’est finie’. S’ho esperava?
La veritat és que no. Ens ha agafat a tots per sorpresa. Normalment, una informació com aquesta es filtra uns dies abans, però en aquest cas no ha estat així. Quan ningú s’ho esperava i quan teníem coll avall que, a partir de l’11 de maig, tornaríem als entrenaments, ens vam trobar amb la notícia. D’altra banda, és comprensible que se suspengui la lliga en una situació com aquesta.
I ara què? Vacances?
Ara que ja se sap com queda tot, qui baixa, qui queda campió, qui es classifica per a Europa, esperem que el club ens comuniqui quan hem de tornar a la feina. És possible, fins i tot, que ens facin entrenar uns quants dies abans de l’estiu en petits grups.
Abans de l’aturada faltaven deu jornades i el Saint-Étienne vorejava les posicions de descens. En aquest sentit, és una bona notícia que s’hagi suspès la competició?
Estàvem en una posició complicada en la lliga perquè no havíem fet les coses bé, però, deixant de banda que hem salvat la categoria, teníem ganes de fer un bon final de temporada per capgirar la situació i acabar amb bon regust.
Què li sembla que baixin els dos últims classificats, l’Amiens i el Tolosa?
És injust que sigui així. Les coses s’han de guanyar, o perdre, damunt del terreny de joc.
Personalment, ha jugat només sis partits aquesta temporada. Com estava vivint aquest primer curs a Saint-Étienne?
Era una temporada difícil, perquè no tenia minuts de joc. Potser no he tingut totes les oportunitats que m’hauria agradat. Quan me les han donat, ho he fet tan bé com he pogut. És d’aquelles temporades que serveixen per aprendre. He crescut molt en l’aspecte mental i també s’ha reforçat el meu esperit d’equip. No he participat gaire, però he mirat d’ajudar els companys des de fora. A part d’això, soc feliç a Saint-Étienne.
Amb quin entrenador es va trobar millor, amb Ghislain Printant o amb Claude Puel?
Són entrenadors diferents. Printant confiava molt en Mathieu Debuchy, que és un futbolista molt respectat aquí, i no vaig jugar gens en les cinc primeres jornades. En la jornada 6, a Marsella, va apostar per una defensa de tres centrals i jo vaig ser el carriler dret. Em va sortir un bon partit, però vaig tenir la mala sort de lesionar-me el turmell. Si no hagués estat així, hauria pogut tenir continuïtat…
Quan Puel va arribar, en la jornada 9, va confiar en vostè…
Sí, jo acabava de sortir de la lesió i les ganes de jugar em van fer precipitar. Encara no tenia el ritme de competició adequat i vaig jugar dos partits de gran exigència. Em vaig equivocar.
Va apostar per la lliga francesa i va signar per quatre temporades amb el Saint-Étienne. Es veu complint el contracte?
Sí, estic content aquí. Personalment i amb els companys. El grup és meravellós. Ja veurem què passa, estic a disposició del club. Però la meva idea és seguir lluitant per un lloc de titular en el Saint-Étienne.
Com s’ho està passant amb el confinament?
No m’ha afectat gens la quarantena. Saint-Étienne és una ciutat petita i no hi ha hagut gaires casos de coronavirus. Aquí la crisi es viu, en general, amb menys intensitat que en una gran ciutat, perquè no hi ha tant de risc de contagi. Certament, amb la meva parella hem viscut aquestes setmanes força bé, mantenint una rutina de vida sana, menjant bé i cuidant la nostra forma física.
Com s’ho ha fet per entrenar-se?
A França està permès fer exercici en un espai d’un quilòmetre al voltant de casa, sempre que es respecti la distància de seguretat amb l’altra gent. Jo procuro sortir cada dia i fer diferents tipus d’entrenament.
Ja deu saber que a Catalunya el confinament és més estricte.
N’estic al corrent. Parlo sovint amb la família, que la tinc a Badalona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)