1a divisió

Roures: “Tothom està interessat que torni la lliga”

Futbol. L’empresari confirma que no es donarà cap partit en obert de Barça i Madrid i assegura que hi haurà futbol pràcticament cada dia. “Els horaris no estan definits, però en ser partits sense públic no cal jugar en cap de setmana”

El president de Mediapro, Jaume Roures, és un dels actors de l’entorn futbolístic que més s’hi juga. L’empresari té els drets de la lliga i diverses empreses que es dediquen a retransmetre la imatge de LaLiga gràcies a la seva operativa audiovisual. El retorn del campionat, a primera i segona, està cada dia més a prop després que la gran majoria d’equips hagin començat avui a fer-se els tests, primer pas del protocol sanitari de LaLiga. “7.000 milions d’euros a escala europea i una forquilla entre 500 i 600 milions a Espanya és el que es perdria en el cas de no tornar a competir”, ha explicat Jaume Roures en una entrevista a el “Què t’hi Jugues” de SER Catalunya. “No es tracta de ser optimista, es tracta de posar tots els mitjans per acabar la lliga amb seguretat sanitària i amb tota una sèrie de mesures i que tothom hi posi de la seva part. Tothom està interessat, fins i tot els propis jugadors que s’hi juguen una gran part dels seus sous”, ha reblat el mandatari.

Un aspecte important és com es retransmetran els partits. Si el full de la ruta se segueix. La lliga començaria la segona quinzena de juny i acabaria a finals de juliol. Cal recordar que l’agost estaria reservat per a les competicions europees: Champions i Europa League. “No es donarà cap partit de Barça o Madrid en obert”, ha deixat clar Roures que ha explicat com podrien ser les franges horàries. “Els horaris no estan definits, però al ser partits sense públic no cal jugar en cap de setmana. Es podran jugar durant tota la setmana, podria haver futbol gairebé tots els dies”, ha apuntat el jerarca tot i que posava certes limitacions. “Entre setmana mai hi hauria partits al migdia o a la tarda. Clar que es tindrà en compte la calor”. En aquest sentit, Roures també ha parlat que estan intentant canviar la forma de les retransmissions per la manca de públic a les grades i, ara mateix, el que més preocupa als tècnics és el tema de l’àudio. “Públic virtual? Ja es fa a Corea. És una possibilitat. Més que la decoració de les tribunes, el tema és l’àudio i que no se sentin els jugadors perquè això distorsiona l’ambient”, ha apuntat l’empresari que ha afegit: “Estem treballant en canviar l’orientació de les càmeres i també treballem en l’àudio. Què passa quan es marca un gol? Estem testant generar sons artificials el més fidels possibles”.

Via francesa.

Jaume Roures espera i desitja que s’acabi la lliga però en el cas que la pandèmia no ho possibiliti té clar quin model s’ha d’utilitzar per rematar la classificació.“Si no es pot acabar la lliga a França han aplicat un coeficient. Si formalment la mateixa Federació ha dit que hauria d’anar a Europa, també hauria de dir qui és el campió sota el mateix criteri. El primer és el Barça i seguint el mateix criteri hauria de dir això però haurem d’intentar acabar la lliga per evitar falses sortides de despatx a un tema esportiu d’aquest calibre”, ha tancat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)