1a divisió

La Lliga presenta controls exhaustius per als partits

1a divisió. L’organisme vol tenir constància de totes les persones que entrin a l’estadi –no en deixarà passar més de 230– i, a més, hauran de ser aïllades i avaluades constantment

La Lliga ha presentat un protocol exhaustiu de control per als partits de primera i segona divisió. La intenció de Javier Tebas és que la competició es reprengui el 12 de juny i, per això, ha fet un programa detallat de les mesures que s’han de prendre els dies de competició. Entre aquestes mesures hi ha la subvenció de vols xàrter per als desplaçaments dels equips.

Els desplaçaments es faran en autobús, tren o avió. Si es fan en avió, la Lliga obliga que siguin en xàrter i, fins i tot, a sobre de la taula hi ha la subvenció d’aquests vols per a tots els equips de primera i segona divisió. L’opció de concentrar les plantilles durant setmanes perd força –entre altres coses, per la negativa dels futbolistes– i la patronal ara pensa a destinar aquesta partida pressupostària als vols exclusius. Els camps de futbol estaran dividits en tres zones: a la zona verda hi tindran accés 94 persones (tothom relacionat amb el terreny de joc). A la blava, hi haurà 103 persones (graderies i llotges), i la vermella correspon als exteriors de l’estadi, amb unitats mòbils i aparcaments (32 persones com a màxim). Per accedir a cadascuna de les zones es faran controls de temperatura, es portaran guants i mascaretes i el certificat de la darrera prova efectuada 24 hores abans del partit amb resultat negatiu.

Els hotels tindran un control exhaustiu: el menjar dels futbolistes serà individualitzat, les habitacions estaran desinfectades i hi haurà control en l’ús de l’aire condicionat. El dia del partit, les mesures s’accentuaran fins al punt que els jugadors s’hauran de canviar de roba en el descans. El protocol també inclou l’aïllament de l’esportista en cas de positiu i un programa per detectar amb qui ha estat en contacte.

Ball de bastons per la presidència del sindicat

La junta directiva de l’associació de futbolistes va deixar les coses com estaven. Després del terrabastall que ha suposat l’escàndol sobre el seu president, David Aganzo, acusat d’un delicte de suborn a un funcionari públic, el president i el seu equip de confiança es mantenen en el càrrec. Una part de la premsa madrilenya va publicar que la majoria dels capitans de la primera divisió estaven en contra d’Aganzo, però el president sosté tot el contrari i, per això, continua. L’AFE manté que els capitans que volen un relleu, en favor de l’exfutbolista del Madrid Fernando Morientes, són una minoria. Borja Fernández també és una opció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)