Barça

“Amb mi, Messi renovarà”

Eleccions. Presentació de la candidatura Nou Impuls Barça, que lidera Jordi Farré. Diu que si guanya les eleccions l’argentí es quedarà. A canvi de signatures, regalarà tatuatges de l’escut del Barça i pizzes durant tres dies

“Hi ha qui es gasta els diners en un Ferrari; jo prefereixo gastar-me els diners en el Barça.” Així explica Jordi Farré la decisió de tornar a aspirar a ser president del Barça després d’un primer intent l’any 2015. Entre 600.000 i 800.000 euros invertirà en la campanya electoral, que va endegar ahir amb la inauguració de la seu, situada al número 63 del carrer Numància de Barcelona. Soci 18.046 del Barça i nascut el mateix dia que va morir Franco, el líder de Nou Impuls Barça té com a lema de campanya La gran remuntada i, en el seu intent d’arribar a les 2.278 signatures necessàries per convertir-se en candidat, ha decidit que durant tres dies obsequiarà els socis que li donin suport amb un tatuatge de l’escut del Barça i durant tres dies més amb una pizza de Fabián Martín, membre del seu equip.

Farré, promotor de la moció de censura contra Josep Maria Bartomeu, diu que vol obrir el club als socis i que “ara toca remuntar després de la pèssima gestió de l’anterior directiva”. Es guarda una bomba per al dia abans de l’entrega de signatures, però ahir va explicar petits detalls del seu programa combinats amb anècdotes. Carla Teixidó és la responsable de l’àrea social de la candidatura. Va anunciar descomptes per als socis si l’equip guanya títols i va fer ostentació del seu barcelonisme explicant que té un fill que es diu Lionel i una filla que es diu París en honor a la remuntada contra el PSG.

Sisco Pujol, expresident del Lleida, serà el responsable de l’àrea institucional, i va anunciar una declaració anual dels béns dels directius i una millora de les relacions amb les federacions. “La seva parella em va dir que fa 34 anys que no discuteixen, ja veieu que és bo per a les relacions”, va dir Farré.

L’àrea esportiva anirà a càrrec de Joan Soler, president del Vilafranca. “La Masia ha de ser el nostre motor esportiu i econòmic. Donarem més importància a les seccions i l’esport femení, que han de ser rendibles”, va dir Soler. “Aquella frase de Zidanes i Pavones era bona. Pavón era dolent, però l’esperit de la frase era bo”, destacava Farré.

L’alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó, és el responsable econòmic de la candidatura. Té clar què s’ha de fer per superar la delicada situació econòmica del Barça. “Hi ha dos tipus de gestions: la yupi, que és endeutar-se i no tenir coixí per quan passen coses, i la del pagès, que gasta el que té a la butxaca, guarda per quan passen coses i no demana mai res prestat. Aquest ha de ser el nostre model. Els bancs han de dependre del Barça, i no el Barça dels bancs.” “En una primera fase ajustarem la despesa, després cal estabilitzar la situació i en una tercera fase hem de tornar a créixer”, va dir Triadó.

Tres noms propis van ser protagonistes de la presentació de la candidatura: Neymar, Messi i Koeman. Pel que fa al brasiler, Farré vol que torni. “Mana el nostre director esportiu. Hem parlat amb molta gent i hem parlat amb Neymar. Crec que aquests fitxatges surten barats perquè la inversió es recupera quan surts a vendre.” Farré també està segur que Messi es quedarà si ell és president: “Estem treballant. S’ha de quedar. La seva imatge i la del Barça han d’estar unides per sempre. És culer i esperarà la nova directiva. Si guanyo, renovarà el dia 25.” Pel que fa a Koeman, Farré compta amb l’holandès. “És una llegenda del Barça. Té contracte i és el nostre entrenador. El director esportiu i ell hauran de seure i parlar del projecte, veure si tots dos se senten còmodes.”

Farré, que va explicar que del 2015 va aprendre com es fa la recollida de signatures, pensa que la campanya no serà neta, després d’haver tingut enfrontaments amb alguns dels grups que van participar en la moció de censura. “No vull polèmiques, que cadascú treballi per la seva candidatura. Espero que sigui una campanya neta, però veig que no ho serà.” Farré creu que els que l’ataquen són gent de Víctor Font, i descarta pactes, “tot i que molts m’ho han proposat”. El que no descarta és demanar responsabilitats a l’anterior junta: “Si algú ha fet malversació, no em tremolarà el pols. Ho pagarà.”

NEYMAR

“Hem parlat amb ell. Aquests fitxatges surten barats quan surts a vendre”

LA JUNTA ANTERIOR

“Farem una auditoria i si algú ha fet malversació, no em tremolarà el pols. Ho pagarà”

LA CAMPANYA

“Que cadascú treballi per ell. M’agradaria una campanya neta, però no ho serà”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)