Barça

Creixen els dubtes

Les derrotes contra el Cadis i el Juventus fan aparèixer les primeres crítiques contra Koeman i el seu sistema de joc

És partidari d’un canvi per omplir més el mig del camp i defensar millor els atacs del rival

Després de la còmica derrota de Cadis que deixava el Barça a dotze punts de l’Atlético de Madrid en la lliga, dimarts va arribar una altra lamentable actuació de l’equip de Ronald Koeman. La immaculada trajectòria blaugrana en la lliga de campions va saltar pels aires amb una contundent derrota contra el Juventus, que deixa al Barça com a segon de grup i amb un sorteig dels vuitens de final, que es farà dilluns, més que complicat. Dues derrotes consecutives que han fet créixer encara més els dubtes, no només en l’entorn, també en el vestidor. El Barça ha perdut contra equips inferiors com ara el Getafe i el Cadis i no ha estat capaç de guanyar els grans. Ni Juventus al Camp Nou, ni Real Madrid, ni Atlético de Madrid, ni Sevilla.

Les crítiques a Koeman, respectat fins ara com a heroi de Wembley, per la seva aposta pels joves i pel seu atreviment agafant un equip en transició en un club amb greus problemes econòmics, han aparegut amb els mals resultats. També des del mateix vestidor.

Els jugadors valoren la valentia de l’entrenador, que sempre va de cara, però no comparteixen alguns dels retrets que ha fet en públic a alguns futbolistes i creuen, com una part important de l’entorn, que hauria de canviar el seu sistema de joc. Koeman continua defensant el seu 4-2-3-1, però des del vestidor creuen que amb aquest sistema l’equip es parteix, atacant quatre i defensant quatre, i els rivals són superiors al mig del camp. Ja ho deia Ter Stegen després de la derrota contra el Juventus. “Hi ha errades individuals, però també hi ha errades en la manera de defensar com a grup”, explicava l’alemany, referint-se a com defensa l’equip. Al vestidor són partidaris d’omplir més el mig del camp i obrir més l’atac, tot i que Koeman insisteix que, amb la plantilla que té, aquest sistema és el millor per a l’equip. S’haurà d’esperar al pròxim partit. Diumenge, contra el Llevant.

LA REALITAT

Derrotes contra els grans: Real Madrid, Atlético de Madrid i Juventus

Amador Bernabéu deixa el seu càrrec

Amador Bernabéu, exvicepresident del FC Barcelona, avi de Piqué i fins ara representant del club davant la UEFA, ha enviat una carta a Carles Tusquets, president de la comissió gestora del Barça en què presenta la renúncia al càrrec. Bernabéu, que ha exercit el càrrec amb Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu com a presidents, considera que ho ha de deixar ara que hi haurà eleccions a la presidència, així el nou president tindrà les mans lliures per designar un nou representant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)