Barça

Font: “No demanaré un acord d’exclusivitat a Xavi”

Eleccions. El precandidat presenta Teresa Andreu i Joana Barbany, dues dones que formarien part del seu consell directiu

Víctor Font ha presentat aquest migdia Joana Barbany i Maria Teresa Andreu, dues conselleres que formaran part de la seva junta directiva, en cas que surti escollit president del FC Barcelona. L’acte ha tingut lloc a la seu de la precandidatura de ’Sí al Futur’, situada a l’horel Olivia del carrer Balmes de Barcelona. “En el segle XXI el paper de la dona s’ha de normalitzar, fins ara no ha passat en el club. És un assumpte prioritari en la nostra proposta. En els propers dies farem un acte especific per explicar amb detall com ho tenim plantejat. La Joana i la Teresa tenen tot el que demanem perquè s’incorporin al nostre projecte: són culers, sòcies amb cinc ants d’antiguitat i, per nosaltres, tenen una experiència rellevant per ajudar a gestionar el club. La nostra seria la junta directiva amb més dones de la història del Barça.”

Joana Barbany (Barcelona, 1973), que és directora general de Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, ha manifestat la seva voluntat de “normalitzar” el paper de la dona en la directiva del Barça. “No és normal que no hi hagi la mateixa proporció de dones en la junta que en la massa social. També volem aportar la visió femenina de les coses”, ha dit. En el cas que Víctor Font sigui escollit, el seu paper en el consell directiu tindrà a veure amb l’àmbit digital. Teresa Andreu (Barcelona, 1952), per la seva banda, té un llarg bagatge en la gestió esportiva. Va ser directiva del Barça entre els anys 2000 i 2003 i una de les pioneres del futbol femení en el club. El seu paper en la junta de Font s’ubicaria en l’àrea esportiva i de relacions institucionals.

A preguntes de la premsa, Víctor Font ha donat la seva visió del moment actual del Barça. Aquestes han estat algunes de les seves manifestacions:

La crisi esportiva: “És imprescindible que, al mes aviat possible, es munti l’estructura del model esportiu, de dalt a baix. Sé que tothom pensa en el pròxim partit, Koeman... Però el que és més important és que es determini el projecte esportiu. No es pot improvisar, no es pot anar amb la bandera d’un nom. Cal implementar una estructura. Jo tinc un projecte on totes les peces encaixen.”

Xavi Hernández: “He reconegut que em vaig equivocar dient que el meu entrenador era Xavi. Ens hem d’oblidar dels noms, el projecte va per damunt de tot”

“Xavi te una ’clàusula Barça’ en l’últim contracte que va signar amb l’Al-Sadd. El nostre projecte compta amb ell com a home de club i no com a algú que compleix una funció d’entrenador. S’han de crear les opcions al club perquè pugui aportar el seu talent en els pròxims deu anys. Xavi no és propietat d’aquesta candidatura. Mai li demanaré un acord d’exclusivitat. Tots els precandidats haurien de dir que volen comptar amb ell”

Koeman: “Koeman és l’ídol de tots. Se li ha d’agarir el que està fent. S’ha trobat una plantilla descompensada, sense un projecte, amb una economia en mal estat...”

Messi al PSG: “Són opinions subjectives. No hi ha cap dada objectiva que faci pensar que Messi no esperarà el nou president. S’estima el Barça com qualsevol de nosaltres. La inestabilitat actual no ajuda, però queden 40 dies perquè tot això s’acabi. Se li ha de fer veure que hi ha un projecte, il·lusionant i competitiu.”

El sorteig de Champions: “Serem favorits en el sorteig, i més si quan es juguen les eliminatòries ha arribat un nou equip de govern.”

Roche i Juan Rosell no s’han presentat: “Penso que no es presenten perquè van veure que no estaven a punt i no tenien un projecte per oferir als socis”

Laporta: “Li fa molta il·lusió tornar a ser president, per això no hi va haver manera de trobar l’encaix entre dues maneres molt diferents de veure el club. Nosaltres creiem que hem de canviar el model del club. Ell crec que voldria continuar dirigint el club com al 2003.”

Pizzes i tatuatges: “Tot és respectable, però la gravetat de la situació del club crec que fa que haguem de convèncer els socis amb idees i propostes”

Haaland i Mbappé: “Decidirà l’àrea esportiva. Em sembla una bogeria Haaland. Com a aficionat, crec que és un talent únic”

Acord de rebaixa salarial: “S’ha donat una patada endavant. Com a part del pla de xoc, la part econòmica és fonamental. Tothom ha d’entendre que amb promeses no resoldrem res, cal capacita de gestió i experiència. El nostre pla de xoc consisteix a refinançar el deute i restructurar de la massa salarial. El club preveu 720 milions d’ingressos, però creiem que en serna menys.”

Griezmann: “Vaig dir que molts socis enteníem que quan es va fitxar, ocupava un lloc que ja estava ocupat. Un cop fet el fitxatge se li ha de donar suport, és un actiu del club”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)