Espanyol

L’Espanyol manté el ritme guanyador

Bona dinàmica. Segueix el seu creixement sostingut aconseguint la quarta victòria consecutiva davant el Logroñés i disparant-se als 39 punts, a dos del Mallorca, el líder a qui vol caçar

logroñés 0 espanyol 3

LOGROÑÉS:Dani Giménez; Iago López (Zelu, 57’), Gorka, Clemente, Andoni López; Rubén Martínez, Errasti, Andy (Bogusz, 57’), Iñaki (Álex Pérez, 57’); Olaetxea (Sierra, 74’), Leo Ruiz (Van la Parra, 62’).ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil, David López (Calero, 71’), Lluís López, Pedrosa (Dídac, 46’); Keidi Bare, Darder (Pol Lozano, 55’); Puado, Melendo (Wu Lei, 46’), Melamed (Matías Vargas, 82’); Raúl de Tomás.GOLS:0-1 (17’) RDT de falta directa;0-2 (42’) Sergi Darder; 0-3 (50’) Puado; xt.ÀRBITRE:Ander Esteban (basc) T.G.; Iago López (9’); Wu Lei (67’);Clemente (73’).

L’Espanyol ja s’ha mentalitzat que ha de signar una puntuació de rècord per tornar a primera. La primera volta està arribant al seu final i l’estadística és força concloent. Hi ha tres equips que estan aconseguint uns resultats estratosfèrics, fora norma, si els comparem amb altres temporades a segona divisió. Això fa que l’ascens directe estigui molt car i obligui als implicats a sumar de tres en tres i deixar-se pocs punts en el camí. El Mallorca marca el ritme i després del seu triomf a Leganés ha trencat aquesta zona alta on, de moment, sembla que hi ha tres equips que lluitaran pels dos llocs d’ascens directe. Això obliga a pujar el ritme i de manera sostinguda. Els catalans estan donant la cara hi han signat la millora ratxa de la temporada sumant, per primera vegada, quatre victòries consecutives, l’última avui a Logronyo on mai havia guanyat.

L’Espanyol ha sortit al terreny de joc conscient que no podia fallar davant del Logroñés per retallar distàncies i col·locar-se, de nou, a només dos punts del Mallorca. Dit i fet. L’Espanyol s’ha convertit en un equip disciplinat, ordenat i efectiu. Una màquina freda de liquidar els seus rivals sense deixar lloca a les emocions. L’únic sentiment vàlid és retornar a primera i en això està concentrat tot el club. Aquesta necessitat de sumar de tres en tres s’ha vist aviat. L’Espanyol seriós i efectiu no ha fet concessions a l’estètica. El terreny de joc de Las Gaunas no convidava a gaires experiments. Una gespa tova, pesada i lenta per la forta pluja caiguda en les últimes hores. El primer gol ha arribat gràcies a una falta llançada per Raúl De Tomás. El madrileny era l’encarregat d’executar la falta per l’absència d’Embarba per sanció, habitual llançador. El pitxitxi blanc-i-blau ha fet un llançament magistral. La pilota ha sortit de les botes traçant una trajectòria perfecta que es va colar per tot l’escaire de Dani Giménez. El porter local no ha pogut fer res. Només admirar com la pilota ha entrat al fons de la xarxa. Desè gol de Raúl De Tomás i que ha aplanat el camí del triomf.

Tot i això, l’Espanyol ha patit certs moments d’incertesa per l’empenta dels locals buscant el gol de l’empat. Un miratge que s’ha esvaït amb un gran contracop dels catalans. Una jugada col·lectiva que ha culminat Óscar Gil assistint, de manera clara i decidida, per Sergi Darder que ha marcat de cap. Tercer gol del balear en els últims quatre partits. El migcampista s’està destapant des de la segona línia. El gol de Darder ha estat una llosa massa gran per un Logroñés que ha vist per perdut el partit. El gol de Darder ha arribat tot just abans del descans. La sentència ha arribat tot just després de la represa. Puado feia el tercer en una gran acció personal. El barceloní s’ha perfilat dins de l’àrea per desfer-se de dos defenses i enviar la pilota al fons de la xarxa amb un xut sec i creuat.

El partit ja era història i els últims 40 minuts han servit a Vicente Moreno per dosificar el seu equip i fer canvis pensant en el duel de copa davant el Llagostera i el partit de lliga, crucial, davant l’Almeria. Un partit clau per obrir forat amb l’actual tercer classificat.

En definitiva, aquest Espanyol va per feina. Sap quin és els seus objectius i s’ha vestit com aquells assassins professionals de les pel·lícules americanes: pulcres i eficients només tenen present l’objectiu que han d’aconseguir i res els aturarà. Ja queda menys per acabar la marató.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)