Barça

Farré eliminarà la llista d’espera

Eleccions. El precandidat promet que els 9.000 socis sense abonament tindran un seient, si ell és president

Jordi Farré, precandidat a la presidència del Barça, va presentar ahir el seu programa social i institucional amb una sèrie de mesures impactants. Pel que fa a l’àrea social, va explicar que, si és president, desapareixerà la llista d’espera de socis que no tenen abonament. “Hi ha més de 9.139 socis en llista d’espera. Tots tindran un seient. No pot ser que els propietaris del club no tinguin un seient. La repercussió econòmica no és gaire. Ja explicarem com ho farem perquè no tingui impacte en el pressupost. El camp ha de ser dels socis i els diners ja els anirem a buscar. Volem que vinguin turistes, però primer els socis. La mitjana d’assistència al Camp Nou és de 72.000 persones, així que hi ha lloc”. Farré va explicar què passarà en un partit com ara el clàssic, quan l’estadi s’omple. “Aquell dia es venen unes 12.000 entrades, doncs en vendrem només 3.000.”

Farré també va dir que modificaran els estatuts perquè els mandats tornin a ser de quatre anys i que el carnet de soci passarà a ser gratuït per a totes aquelles persones amb 25 anys d’antiguitat. Ara el soci es beneficia d’aquesta mesura quan arriba als 40 anys d’antiguitat. Va explicar que una possible pujada dels abonaments haurà de passar per l’assemblea de compromissaris. Respecte a l’assemblea, vol que sigui més participativa. I per això proposa que qui en vulgui formar part haurà de recollir avals entre els socis. Si hi ha més socis que places, es farà un sorteig. “Així ens assegurem la participació. Formarà part de l’assemblea qui vulgui i no com ara que es fa per sorteig.” El precandidat va dir que farà tres assemblees més a l’any.

Va explicar també Farré que tots els abonats podran continuar deixant el seu abonament a un amic o familiar, però que per evitar el frau crearan un registre i s’haurà d’inscriure el nom de la persona a qui deixen el carnet. “També treballarem perquè aquesta junta sigui l’última que ha de presentar un aval del 15% del pressupost”, va explicar. A més, crearà una borsa de treball per als socis. “Sabem que hi ha entre 4.000 i 5.000 socis aturats. És just que quan el Barça necessiti algú tingui dret a aspirar a la plaça abans un soci que algú que no ho és.”

Farré també va fer unes quantes promeses en l’àrea institucional. “Tots els directius i executius hauran de presentar cada any una declaració de béns davant dels socis. Ningú tindrà la possibilitat de beneficiar-se del Barça.” Vol incloure un columbari dins l’Espai Barça i que l’equip d’handbol jugui en una altra lliga. “Aquí no hi ha ritme competitiu i això l’equip ho nota quan juga a Europa. Per això estem treballant perquè jugui en la lliga francesa o l’alemanya.” I veu clau tenir bona relació amb totes les institucions. “Amb el vot de censura vaig veure que la junta sortint no tenia bona relació ni amb la Generalitat, ni amb la federació catalana, ni amb l’espanyola. Això no pot ser. Hem de tenir gent a les juntes de les federacions, a la UEFA i a la FIFA.”

ESTATUTS

Els modificarà perquè els mandats tornin a ser de quatre anys

HANDBOL

Diu que l’equip blaugrana marxaria a jugar en la lliga francesa o l’alemanya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)