Barça

Jordi Farré: “L’Espai Barça no costarà ni un euro al club”

Eleccions. Presenta les àrees econòmica i esportiva del seu programa. Diu també que té converses avançades amb Neymar perquè el brasiler torni al Camp Nou

L’Espai Barça ha continuat centrant la precampanya electoral del Barça aquest matí. Ha estat el precandidat Jordi Farré qui n’ha parlat en la presentació de les àrees econòmica i esportiva del seu programa. Ho ha fet acompanyat per un dels membres del seu equip, Albert Vilalta, exenginyer en cap de l’Ajuntament de Barcelona que va ser segrestat per Al Qaeda durant nou mesos. “L’Espai Barça és imprescindible, però no costarà ni un cèntim al club”, ha explicat Farré. “L’anterior junta platejava pagar-ho amb un préstec de Goldman Sachs de 800 milions d’euros. Nosaltres plantegem una concessió. Ells fan l’obra, la paguen i el Barça treu un benefici. Ells paguen les obres i exploten l’espai, pagant una part fixa al club i una en variables per temporada. És important que es puguin continuar fent les activitats esportives. Serà una prioritat el nou Palau perquè les seccions siguin competitives i sostenibles”, ha explicat Vilalta.

Com va explicar Farré en una entrevista en aquest diari, aposta la seva precanditaura per la marca Catalunya com a patrocinador de la samarreta del primer equip i per la creació de la marca de roba Barça. “És el que va fer Jordan amb Nike, crear la seva marca. Nike es queda una part dels beneficis de la distribució i la resta és per a ell. El Barça ha de fer el mateix. Les samarretes del Barça es vendrien igual independentment de la marca”, ha explicat Farré. Per augmentar els ingressos, la precandidatura també proposa la creació d’un carnet de fidelitat. “Tindrà drets lúdics, com la compra d’entrades del Seient Lliure. Les entrades les han de comprar els barcelonistes, no la gent dels equips rivals com està passant”. Farré vol monetitzar els 600 milions de seguidors que el Barça té al món i també proposa obrir un entrenament a la setmana del primer equip de futbol per poder vendre entrades i treure beneficis.

Pel que fa a l’àrea esportiva, Farré proposa un model per al primer equip amb un 80% de jugadors del planter i un 20% dels millors jugadors del món. En aquest sentit, ha insistit que té converses avançades amb Neymar. “Volem que torni. Aquesta també és una manera d’il·lusionar a Messi, també estem treballant perquè en Leo es quedi”. I va explicar com. “Quan vam posar el vot de censura tot just després que Messi digués que volia marxar es va enviar un missatge a un contacte estret de Messi. Ho havíem fet per ell i amb aquest contacte es continuar parlant”. “El fitxatge de Neymar és barat. Li queda un any de contracte i pot demanar el transfer request. Sortiria per uns 50 milions d’euros. I amb ell, pots sortir a vendre. I té un efecte multiplicador amb Messi”.

Altres apunts destacats són fer contractes any a any als jugadors més grans de 32 anys i en clau femení, proposa jugar els partits importants al Camp Nou i que la resta de seccions tinguin equips femenins competitius a les grans lligues. “Seré el primer president del Barça que aixeca una Champions femenina”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)