Girona

Encara han de fer eclosió

Els quatre cedits del City –Nahuel Bustos, Pablo Moreno, Yan Couto i Muric– han tingut poc protagonisme perquè no han mostrat el seu màxim rendiment a Girona i haurien de ser un valor a l’alça en la segona volta

Dins de la reinvenció del projecte a què s’ha hagut de sotmetre aquesta temporada el Girona per la reducció del límit salarial, un paper important l’havien de tenir els joves que, a diferència del curs passat, han arribat a través del Manchester City. La realitat, però, és que Nahuel Bustos, Pablo Moreno, Yan Couto i Arijanet Muric han estat, fins ara, un dels exemples més clars de la dificultat que suposa reconstruir una plantilla, i és que cap d’ells ha aconseguit deixar petjada en els primers mesos de competició.

L’aportació dels cedits pel City sobre el terreny de joc ha estat escassa, i és que qui més minuts ha disputat en la lliga és l’argentí Nahuel Bustos, que ha jugat 496 minuts repartits en dotze partits, sis dels quals de titular. El segueix de prop Pablo Moreno, que ha jugat tres partits més i n’ha sumat un total de quinze, però només ha estat titular en quatre jornades i ha acumulat 416 minuts. Més residual ha estat el paper de Yan Couto, que a Tenerife va jugar el seu segon partit de titular i només ha participat en 285 minuts repartits en cinc partits. Qui menys ha jugat ha estat Muric, que només va jugar els 90 minuts dels dos primers partits de lliga, que a més van acabar amb derrota. L’objectiu dels quatre jugadors i del cos tècnic és canviar aquesta dinàmica i poder treure’n tot el suc en la segona volta, i és que poden ser peces importants perquè l’equip faci un salt de qualitat, tot i que no serà una empresa fàcil.

Creixement a foc lent

Cap d’ells ho tenia fàcil per ser una peça clau, perquè en la majoria dels casos la seva experiència professional era limitada o, com en el cas del davanter andalús, nul·la. Qui més està cridat a fer un pas endavant és Nahuel Bustos, que va arribar perquè l’equip fes un salt de qualitat en l’atac però que encara no ha vist porteria en la lliga. Les dues dianes en la copa al camp de la Gimnástica Segoviana podien ser una injecció de confiança molt important, però ha quedat truncada per l’expulsió de dilluns a Tenerife. Precisament el comitè de competició va sancionar ahir el davanter argentí amb dos partits, així que Nahuel Bustos es perdrà els dos últims duels de la primera volta, contra el Sabadell i la Ponferradina, però podrà jugar en la copa.

El cas de Pablo Moreno és diferent, i és que Francisco a poc a poc li va trobant l’encaix a la banda però més com a revulsiu que cap altra cosa, i és que ha de guanyar experiència abans de fer un pas endavant. Pablo Moreno, això sí, és l’únic cityzen que ha marcat en lliga amb la diana al camp de l’Albacete (0-2), a més del gol que li van anul·lar rigorosament en la derrota contra el Mallorca (0-1).

Amb rols complicats

Segurament la situació més delicada és la que ha viscut i viurà Yan Couto. El lateral brasiler va arribar tard i curt de preparació, per això va ser l’últim a debutar, i després ha vist com les molèsties físiques i les convocatòries amb la selecció sub-20 no li deixaven tenir continuïtat. De fet, el més normal és que Francisco no pugui comptar amb ell a partir de mitjans de gener i tot el mes de febrer, i és que Yan Couto té molts números per ser seleccionat per al campionat sud-americà sub-20 que es jugarà a Colòmbia del 2 al 27 de febrer.

I finalment hi ha Muric, que després de l’errada contra el Fuenlabrada, una convocatòria amb Kosova i una lesió, va cedir la porteria a Juan Carlos i ara ho té complicadíssim per recuperar el lloc més enllà dels partits de copa.

EN L’OSTRACISME

El bon rendiment de Juan Carlos ha tapat Muric, que s’ha de conformar amb la copa

COUTO I LA SELECCIÓ

El brasiler es perdrà un mes sencer per la convocatòria amb la sub-20

NAHUEL, SANCIONAT

El comitè imposa dos partits de sanció a l’argentí, que no jugarà fins a la segona volta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)